Με επιτυχία υλοποιήθηκε το “SUMMER CAMP 2018”

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το «summer Camp 2018»

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το «SUMMER CAMP 2018» Δήμου Λευκάδας που υλοποιήθηκε από την Κοινωφελή ΔΕΠΟΚΑΛ.

Για ακόμη  μια χρονιά το πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών «Summer Camp 2018» του Δήμου Λευκάδας υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΠΟΚΑΛ ενώ η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Κάθε χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των παιδιών και παίρνοντας παράλληλα ανατροφοδότηση από αυτά, σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα με στόχο τη δημιουργική απασχόληση τους.

Το Θερινό Camp και εφέτος ήταν βασισμένο σε εκπαιδευτικά προγράμματα παιδοκεντρικά, με δεδομένη την αυτενέργεια των μαθητών και τη δημιουργία συνθηκών  ώστε να αναπτυχθεί κλίμα συνεργασίας, χαράς και δημιουργίας από όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τις ατομικές ικανότητες και δεξιότητες του καθενός.

Το πρόγραμμα λειτούργησε σε δύο (2) περιόδους για οκτώ (8) εβδομάδες και φιλοξενήθηκε σε κατάλληλους χώρους που εξυπηρετούσαν πλήρως τις ανάγκες του.

Καθημερινά τα παιδιά ασχολούνταν με αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες διαφόρων τύπων ανάλογα με την ηλικία, περιστασιακά το φύλο και τα ενδιαφέροντα τους, όπως: αθλοπαιδίες, χορό, τραγούδι, ζωγραφική, θεατρική αγωγή, μαγειρική, κατασκευές, δημιουργία εφημερίδας του Camp κ.α. Επίσης μετακινούνταν ανα τμήματα στη παραλία του κάστρου όπου μέσα σε οριοθετημένο χώρο, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση εξειδικευμένου παιδαγωγού και ναυαγοσώστη, έπαιζαν και απολάμβαναν τα οφέλη της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα.

Παράλληλα κάθε εβδομάδα οργανώναμε εκδρομές αναψυχής τις οποίες συνδυάζαμε με επισκέψεις σε μουσεία, εκθεσιακούς, περιβαλλοντικούς & αθλητικούς χώρους με στόχο τη χαρά, την ανάπτυξη της πολιτισμικής, περιβαλλοντικής συνείδησης και αισθητικής.

Εκτός από τα περιστασιακά Events (π.χ. Pecasus Race), όπως πάντα στο τέλος της Δεύτερης Περιόδου διοργανώσαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή την καθιερωμένη μας γιορτή.

Αυτή τη χρονιά και ύστερα από προηγούμενες γιορτές με θέματα Ολυμπιακοί Αγώνες, Όσκαρ Κινηματογράφου, κρουαζιέρες κλπ, εξασφαλίσαμε εισιτήρια και παρακολουθήσαμε ένα μουσικό φεστιβάλ.

Είδαμε ακούσαμε και απολαύσαμε έξι (6) συγκροτήματα με μουσικούς και τραγουδιστές από 4 έως 14 ετών. Τραγουδήσαμε και χορέψαμε μαζί τους. Τα σκηνικά, τα κοστούμια και όλες οι κατασκευές που χρησιμοποιήθηκαν στη γιορτή έγιναν από τα παιδιά που συμμετείχαν στο Θερινό Camp  σε κλίμα ευχαρίστησης, χαράς και δημιουργίας.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας ευχαριστεί όλα τα παιδιά, κύριους συντελεστές της επιτυχίας του «Summer Camp 2018», τους γονείς για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν πάντα το πρόγραμμα, τον συντονιστή, τους απασχολούμενους παιδαγωγούς και γυμναστές, τους εργαζόμενους στη Κοινωφελή Επιχείρηση για τη προσπάθεια τους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΠΟΚΑΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *