Χορεύει -κι εντυπωσιάζει- ο “Πήγασος” Λευκάδας

Χορεύει κι εντυπωσιάζει ο «Πήγασος” Λευκάδας

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος “ΠΗΓΑΣΟΣ” Λευκάδας που εμφανίστηκε στο Ανοιχτό Θέατρο κατά την 5η βραδιά του 56ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας. Το δημοφιλές Λευκαδίτικο χορευτικό επέλεξε να παρουσιάσει Μακεδονίτικους χορούς (κυρίως απ΄ την περιοχή της Ημαθίας), τους οποίους απέδωσε τέλεια και καταχειροκροτήθηκε απ΄ τους θεατές που κατέκλυσαν το Ανοιχτό.

Πολύ εντυπωσιακές οι στολές των χορευτών και άριστη η κίνησή τους, ενώ η παρουσία των μουσικών στη μέση της πίστας και του κύκλου “έδεσε” καλύτερα το σύνολο του θεάματος και άρεσε ιδιαίτερα στον κόσμο. Το κυριότερο όμως ήταν πως οι υπεύθυνοι των χορογραφιών κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την γνωστή παγίδα της μεγάλης πολυκοσμίας επί σκηνής, που έχει σαν αποτέλεσμα να κυριαρχούν οι πλάτες των χορευτών και να κρύβονται τα πρόσωπα. Αυτό το πέτυχαν αφενός χωρίζοντας τους χορευτές σε ομάδες, οι οποίες εμφανίζονταν στην πίστα εναλλάξ και αφετέρου με επιλογή χορογραφιών στις οποίες πολλοί στέκονταν ανενεργοί στα άκρα και πίσω απ΄ αυτούς που χόρευαν.

Τελικά και πέρα απ΄ τους χορευτές, που πάντα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους δασκάλους του χορού (οι οποίοι χόρευαν κι οι ίδιοι) όσο και στους υπεύθυνους γενικότερα του Ομίλου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *