Κι όμως, είσαι ποιητής Αντώνη Ρουπακιώτη

Κι όμως, είσαι ποιητής κ. Αντώνη Ρουπακιώτη

Η βιβλιοπαρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του Αντώνη Ρουπακιώτη

του Νίκου Γαζή

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λογοτεχνική εκδήλωση έγινε την Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου, όπου ο συμπατριώτης μας Αντώνης Ρουπακιώτης  παρουσίασε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τον τίτλο “Εγώ δεν είμαι ποιητής“, αποδείχνοντας ότι εκτός από έγκριτος νομικός και αξιόλογος πολιτικός, ο πρώην υπουργός διαθέτει και πολύ καλή ποιητική φλέβα.

Κι όμως είσαι ποιητής, κόντρα στον τίτλο της συλλογής σου και μάλιστα ιδιαίτερα αξιόλογος, αγαπητέ κ. Αντώνη Ρουπακιώτη! Και είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε “πέραν πάσης αμφιβολίας” που λέτε κι εσείς οι νομικοί, οι πολλοί Λευκαδίτες κάθε ηλικίας και (πολιτικής) απόχρωσης, που γεμίσαμε την αίθουσα συνεδριάσεων και το φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου έξω απ΄ αυτήν, κατά την χθεσινή παρουσίαση της ποιητικής συλλογής σου.

Με στίχο απλό,μεστό και διαυγή, κατά βάσιν πολιτικό, σμιλεμένο με τις εμπειρίες, τις προσδοκίες αλλά και τις απογοητεύσεις μιας μακράς πορείας, ο ποιητής μιλάει απ΄ ευθείας στην ψυχή του ακροατή και κυρίως του συναγωνιστή και συνανθρώπου που είχαν κοινά όνειρα, κοινή αφετηρία και κοινή προσπάθεια σε ταραγμένες δύσκολες περιόδους για τη χώρα μας. Όμως κι η σύγχρονη εποχή με τον “Μεγάλο αδελφό” και με τις σημερινές περιπέτειες της πατρίδας δεν γλίτωσε απ΄ την  πέννα του ποιητή. Δεν ξέρω πόσο πιο παραστατικά θα μπορούσε να περιγραφεί ο προβληματισμός του σύγχρονου Έλληνα απ΄ ότι στο ποίημα “ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Τώρα τι κάνουμε μ΄αυτούς που ως νυχτερίδες μπήκανε στα σπίτια μας” και λίγο παρακάτω: “…Έτσι και τούτοι γίνανε σέμπροι στους αγρούς και σώγαμπροι στα σπίτια μας…” 

Συνηθίζουμε να λέμε πως μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τώρα διαπιστώνουμε πως ένας στίχος αξίζει όσο χίλιες εικόνες…

Προσωπικά η ποίησή του με γοήτευσε, τόσο που ομολογώ πως ήταν η πρώτη φορά που διάβασα “μονορούφι” ένα βιβλίο, αμέσως μετά το τέλος της παρουσίασής του!

Κι όμως, είσαι ποιητής κ. Αντώνη Ρουπακιώτη

Σε ότι αφορά την παρουσίαση τώρα, τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σπύρος Αρβανίτης που έκανε και την εισαγωγή, παρότι “εγώ δεν είμαι βιβλιοκριτικός”, όπως αφοπλιστικά μας εξομολογήθηκε!

Κι όμως, είσαι ποιητής κ. Αντώνη Ρουπακιώτη

Ακολούθησε με μια εμπνευσμένη τοποθέτηση ο θαλερός παλιός μας δάσκαλος στο Γυμνάσιο, ο φιλόλογος κ. Ντίνος Φωτεινός και στην συνέχεια η φιλόλογος δρ Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού προσέγγισε την συλλογή του ποιητή από λογοτεχνική άποψη. Ενδιάμεσα η κα Λουκία Κατωπόδη διάβασε κάποια απ΄ τα ποιήματα της συλλογής.

Κι όμως, είσαι ποιητής κ. Αντώνη Ρουπακιώτη

Κι όμως, είσαι ποιητής κ. Αντώνη Ρουπακιώτη

Τελευταίος μίλησε με την γνωστή του ευφράδεια ο ίδιος ο ποιητής, ο οποίος μεταξύ των άλλων μας αποκάλυψε πως τα περισσότερα ποιήματα της συλλογής τα έγραψε στην Άνδρο σε διάστημα μόλις δέκα ημερών και τα υπόλοιπα μέσα στο επόμενο δίμηνο!

Κι όμως, είσαι ποιητής κ. Αντώνη Ρουπακιώτη

Στο τέλος δέχτηκε τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων, ενώ δεν προλάβαινε να υπογράφει τα αντίτυπα που είχαν πάρει.

Η Συλλογή “εγώ δεν είμαι ποιητής” τυπώθηκε και κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις Θεμέλιο”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *