Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Λευκάδα

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Λευκάδα
dav

Πραγματοποιήθηκε χτες στις 21/6/18 η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής για πρώτη φορά στην Λευκάδα.
Η πρώτη φορά ήταν αναγνωριστική για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του νησιού.
Ο κόσμος που παρακολούθησε τις παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις στον κεντρικό πεζόδρομο ήταν αρκετός για να μας πείσει πως μια προσπάθεια σαν αυτή αξίζει μια ευκαιρία.
Με το σύνθημα «Τι είναι μουσική για σένα» κλήθηκαν πολλοί συμπολίτες μας να απαντήσουν και να μας δώσουν μια ιδέα για το τί μπορεί να νιώθει ένας καλλιτέχνης ή ένας απλός ακροατής όταν επικαλείται τον όρο «μουσική».

Ως συντονίστρια, για φέτος, αυτής της γιορτής, θα ήθελα να ευχαριστήσω  πρώτα τους κεντρικούς συντονιστές της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που μας έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί αυτός ο θεσμός για πρώτη φορά στη Λευκάδα.

Έπειτα, θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που πήραν μέρος:
Ισαακ Τοκατλίδης-Εσοδια Θεοτόκου, Κιθαριστικό σύνολο ωδείου Πολυρυθμία (Πρεβεζα)-Ναός Παντοκράτορα, Τίμο Σουρτζής /Passatempo bar café, Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας-Ναός Αγιου Σπυρίδωνα, Αγιομαυρίτικη παρέα-πλατεία Α. Τζεβελέκη και τέλος τα μαγαζιά Joy & Baccara για την αναμετάδοση της Τελετής Έναρξης της ΕΓΜ 2018.

Και τέλος να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν εθελοντικά να γίνει αυτή η γιορτή:
τα τοπικά μέσα για την ενημέρωση του κοινού της Λευκάδας, όλους όσους αναδημοσίευαν τις ενημερώσεις γενικά, Ισαακ Τοκατλίδη για την κατασκευή των ξύλινων σταντ που βρίσκονταν μπροστά από κάθε καλλιτέχνη/ομάδα, Στράτο Ζευγά για την παραχώρηση ηχητικών μηχανημάτων για την προβολή της τελετής έναρξης του φεστιβάλ και Μάρκο Σφέτσα για την μαγνητοσκόπηση στιγμιότυπων από την χθεσινή βραδιά.

Η λήξη της γιορτής αυτής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24/6/18 με την συναυλία του χορωδιακού τμήματος της Νέας Χορωδίας με συνοδεία των μαντολίνων του συλλόγου στην αυλή του μουσείου Άγγελου Σικελιανού ( Κηποθέατρο) στις 21:30.( Δωρεάν είσοδος)
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Ευχαριστώ θερμά!
Αραβανή Μαρία-Κυριακή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *