Δελτίο Τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λευκάδας

Δελτίο Τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λευκάδας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΑ : Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ   ΤΗΛ-FAX: 26450-22466  email:

ergatlef@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 13 Μάη πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση του Ακτίου ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Λευκάδας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία.

 

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους από όλες τις γωνιές της Β/Δ Ελλάδας που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση των τελευταίων χρόνων.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν ένας σταθμός στη δράση του κινήματος της περιοχής με έντονα τα χαρακτηριστικά της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με πλήθος εκδηλώσεων σε κάθε νομό, όπως και στη Λευκάδα. Δραστηριότητες και εκδηλώσεις που αγκάλιασαν και τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και κορυφώθηκαν με τη μεγάλη κινητοποίηση στο Άκτιο και στη Λευκάδα.

 

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλίματος αστυνομοκρατίας με την παρουσία υπερβολικού αριθμού αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο της βάσης του Ακτίου. Η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης έπεσε στο κενό κάτω από την αποφασιστική στάση των εκατοντάδων συναδέλφων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Καταγγέλλει, επίσης, τις επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας με συνδικαλιστικά στελέχη με σκοπό την απόσπαση «πληροφοριών» για την οργάνωση της συγκεκριμένη κινητοποίησης. Παρόμοια συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών έχει συμβεί και παλιότερα πριν από μεγάλες κινητοποιήσεις στην ευρύτερη περιοχή με τη συμμετοχή και εργαζομένων από τη Λευκάδα. Επίσης, έχει καταγραφεί από συνδικαλιστές, αρκετές φορές η παρουσία αστυνομικών της ασφάλειας, με πολιτικά, κατα τη διάρκεια κινητοποιήσεων κλπ. Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας εκφράζει την ανησυχία του για τον ζήλο που επέδειξαν και επιδεικνύουν οι αστυνομικες αρχές με ευθύνη της Κυβέρνησης, ο οποίος παραπέμπει σε άλλες εποχές.

 

Η πολύ μεγάλη κινητοποίηση και πορεία στους δρόμους της Λευκάδας δείχνει την αποφασιστικότητα με την οποία θα προχωρήσει το ταξικό κίνημα στην οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, αλλά και όλων των κομμάτων που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης. Θα πρωτοστατήσει  στην οργάνωση της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μας έχουν μπλέξει όλες οι μεχρι τώρα κυβερνήσεις και δε θα διστάσουν να μας εμπλέξουν σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ακόμα περισσότερο αν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

 

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *