Πρωτομαγιά στην Κόκκινη Εκκλησιά

Πρωτομαγιά στην Κόκκινη Εκκλησιά

Όπως κάθε χρόνο κατά τα τελευταία χρόνια σαν σήμερα, Πρωτομαγιά, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία μετ΄ Αρτοκλασίας στο Καθολικό της ιστορικής Μονής της Ευαγγελίστριας, στις παρυφές των Σκάρων ή Κόκκινης Εκκλησιάς, όπως είναι ευρύτερα γνωστή. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος, αφού ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος απουσίαζε σε ανειλημμένη υποχρέωση.

Πρωτομαγιά στην Κόκκινη Εκκλησιά

Μετά την Θεία Λειτουργία χόρεψαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έξω απ΄ τον περίβολο της Ι. Μονής, τα παιδικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων “ΑΠΟΛΛΩΝ” Καρυάς, “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Νυδριού, “ΣΚΑΡΟΙ” Νικιάνας και “ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ” Λευκάδας, τα οποία παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πρωτομαγιά στην Κόκκινη Εκκλησιά

Ήταν μια πολύ όμορφη και πετυχημένη πολιτιστική εκδήλωση που  οργάνωσε για μια ακόμη φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατυστόμων, η οποία έγινε στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και την παρακολούθησε πολύς κόσμος.

Πρωτομαγιά στην Κόκκινη Εκκλησιά

Μοναδικό μελανό σημείο η επιμονή κάποιων ελληναράδων να παρατάνε τα αυτοκίνητά τους όπου τους αρέσει δημιουργώντας έτσι αχρείαστα προβλήματα, απ΄ την στιγμή που είχε ληφθεί μέριμνα να σταθμεύσουν όλοι σε προβλεπόμενους προετοιμασμένους χώρους πάρκινγκ, δίπλα ακριβώς στην εκδήλωση.

Κρίμα…

Χρόνια πολλά και καλό μήνα σ΄ όλους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *