Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λευκάδα

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λευκάδα

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

 

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΚΑ

 

«Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!» Μ. Θερβάντες

 

            Με τους στίχους του Μ. Θερβάντες «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!», ως κεντρικό σύνθημα, ξεκινούν σε όλη τη χώρα, τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που έχουν μετατραπεί στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών.

 

            Η ΚΝΕ, καλεί σε μαζική συμμετοχή τους μαθητές!!!

            Στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ ενώνουμε τη φωνή μας γιατί οι ανάγκες, η ευτυχία των νέων όλου του κόσμου δεν χωράνε στο σημερινό άδικο σύστημα που μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, φασισμό».

            Έλα στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου. Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι για τι παλεύει η ΚΝΕ. Το Μαθητικό Φεστιβάλ το χτίζουμε με το μεράκι και τη δίψα μας για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση, διασκέδαση. Το χτίζουμε εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο!

            Χιλιάδες μαθητές από την αρχή της χρονιάς δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε όσα ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς.

Δεν τσιμπήσαμε στα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μας έλεγε πως όλα “λειτουργούν ρολόι στα σχολεία” για να μας πιάσει στον ύπνο και να μπορεί να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση να χτυπάνε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη ζωή.

Συζητήσαμε, ανταλλάξαμε ιδέες, αγωνιστήκαμε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει πραγματικά χωρίς εμπόδια, οργανώσαμε δράσεις ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό, εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τη λευτεριά του, αγωνιστήκαμε χέρι – χέρι με τους πρόσφυγες και μετανάστες συμμαθητές μας, συζητήσαμε για όσα πραγματικά μας απασχολούν.

Αποδείξαμε πως δεν μας ταιριάζουν η απάθεια και η υποταγή, πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

            Για όλα αυτά χρειάζεται αγώνας με σχέδιο, πείσμα, διάρκεια και αντοχή, κόντρα στις αιτίες που γεννούν την αδικία.

            Το σημερινό σχολείο είναι κομμάτι αυτής της άδικης κοινωνίας. Γι’ αυτό μας κοιτάει στην τσέπη, μας διαχωρίζει και μας κρατάει μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση.

            Αποτέλεσμα των συγκρούσεων των εκμεταλλευτών για τα δικά τους συμφέροντα είναι και οι πόλεμοι. Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που παρουσιάζονται σαν “σωτήρες” και ενώσεις για τη “φιλία των λαών”, στην πραγματικότητα είναι ενώσεις των εκμεταλλευτών. Γι’ αυτούς δουλεύουν. Για τα κέρδη των λίγων έχουν αιματοκυλήσει λαούς σε όλο τον κόσμο και τώρα ανάβουν περισσότερο το φιτίλι του πολέμου στην περιοχή μας.

            Γέννημα αυτού του συστήματος είναι και ο φασισμός.

            Τα κέρδη των εκμεταλλευτών είναι η δυστυχία των λαών!

            Τρέλα είναι να δεχτούμε πως δεν έχουμε τη δύναμη

            να τσακίσουμε την πηγή της αδικίας και να παλέψουμε για όσα μας αξίζουν!

            Να φτιάξουμε έναν κόσμο ελεύθερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα δεν είναι τρέλα, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Είμαστε νέοι, έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας! Έχουμε όνειρα και μέλλον που δεν τα εγκαταλείπουμε. Αγωνιζόμαστε να τα κάνουμε πράξη! Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε καλύτερα. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο είναι το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

            Όλοι εμείς, τα μέλη της ΚΝΕ αγωνιζόμαστε για τον πιο όμορφο, τον πιο ανθρώπινο και σπουδαίο στόχο: Για να αλλάξουμε τον κόσμο, για να τραβήξει η Ιστορία της ανθρωπότητας μπροστά. Για τη νέα κοινωνία που απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό!

            Αυτόν το δρόμο έχουμε επιλέξει να βαδίσουμε…

            Σε αυτόν το σπουδαίο σκοπό καλούμε και εσένα!

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΚΑ. Ώρα έναρξης7μ.μ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

  • Αφιέρωμα στον Μπ. Μπρεχτ.
  • Αντιπολεμικό τραγούδι
  • Επιτραπέζια παιχνίδια
  • Σκίτσο και άλλες δραστηριότητες…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *