Από την δράση της”Λέσχης Ανάγνωσης”

Από την δράση της»Λέσχης Ανάγνωσης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Το απόγευμα της Τρίτης, 27 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας.΄

 

Το βιβλίο για το οποίο συζητήσαμε ήταν Τα Ψιλά Γράμματα της Ιστορίας του Θεόδωρου Δ. Παναγόπουλου. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και η συζήτηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και πολλή ζωντάνια. Μιλήσαμε για τα εξειδικευμένα ιστορικά ζητήματα με τα οποία ασχολείται ο συγγραφέας και αφορούν τόσο στην προετοιμασία όσο και την έκβαση του αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κουβεντιάσαμε, επίσης, και για γενικότερα θέματα που προκύπτουν από την ενασχόληση με την Ιστορία, ιδιαίτερα την ιστορία της δημιουργίας του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, την φύση των γεγονότων, τα κίνητρα των (συχνά αμφιλεγόμενων) σημαντικών παραγόντων και την αποτίμησή τους από την (επίσημη και παραδεδεγμένη) ιστοριογραφία.

 

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης θα γίνει την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, στις 6μ.μ. στο κτίριο της Βιβλιοθήκης και το βιβλίο για το οποίο θα μιλήσουμε είναι Η Ακολουθία της Οξφόρδης του Guillermo Martinez, σε μετάφραση της Ελισώς Λογοθέτη.

 

Η παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρει τα εξής: «Λίγες μέρες μετά την άφιξή του στην Οξφόρδη, ένας νεαρός φοιτητής απ’ την Αργεντινή βρίσκει το πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας την οποία κάποιος είχε πνίξει με ένα μαξιλάρι. Η δολοφονία αποδεικνύεται ότι είναι μια νοητική πρόκληση προς έναν από τους πιο διακεκριμένους μαθηματικούς του αιώνα, τον Arthur Seldom, και η πρώτη μιας σειράς από δολοφονίες. Ενώ η αστυνομία ερευνά μια σειρά από υπόπτους, δάσκαλος και μαθητής διεξάγουν τη δική τους έρευνα, απειλούμενοι από τα όλο και πιο επικίνδυνα συμπεράσματα των εικασιών τους. Η ακολουθία της Οξφόρδης συνδυάζει τη ζοφερή ατμόσφαιρα των αγγλικών νοσοκομείων του Wittgenstein, το θεώρημα του Gödel με τις εκρήξεις του πάθους και τις αρχαίες σέχτες των μαθηματικών με την τέχνη των παλιών μάγων. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φαινομενικά κλασική πλοκή, μια ιστορία της οποίας η έκβαση μοιάζει με τρικ αριστοτέχνη ταχυδακτυλουργού».

 

Αντίτυπα του βιβλίου υπάρχουν στην ΔΒΛ, Ροντογιάννη 11, Λευκάδα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2645022502 ή μέσω e-mail στο vivllefk@sch.gr.

 

Όσοι βιβλιόφιλοι προσέλθετε!

 

Η Λέσχη Ανάγνωσης της ΔΒΛ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *