Κοπή πίτας του Γηροκομείου και της EQUAL SOCIETY

Κοπή πίτας του Γηροκομείου και της Equal Society

Σε κλίμα αλληλεγγύης κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΟΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και της EQUAL SOCIETY

Με ευχές για καλότυχη νέα χρονιά και περισσότερη αλληλεγγύη για ν’ αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες της εποχής  κόπηκε σήμερα (Δευτέρα) το πρωί η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Οίκου Πρόνοιας της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος & Ιθάκης και του Οργανισμού Equal Society, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο φιλόξενο χώρο του γηροκομείου της Λευκάδας.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος, ο Βουλευτής κ. Θ. Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Χαλικιάς, ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Κ. Δρακονταειδής, και ο Αντιδήμαρχος κ. Θ. Περδικάρης.

Το καλωσόρισμα έγινε από τον π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο, διευθυντή του Οίκου Πρόνοιας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική τριμελή συνεργασία που υφίσταται με την Equal Society και το Δήμο Λευκάδας από την οποία στηρίζονται 100 συνάνθρωποι μας, έχοντας πρόσβαση σε φαγητό,  ευχαριστώντας προσωπικά μάλιστα τόσο τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Δρακονταειδή όσο και τον πρόεδρο της Equal Society κ. Σπύρο Φρεμεντίτη.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεόφιλος αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του το Βουλευτή κ. Θ. Καββαδά, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Χαλικιά, τον Δήμαρχο Λευκάδος κ. Κ. Δρακονταειδή και τον πρόεδρο της Equal Society κ. Σπύρο Φρεμεντίτη, έδωσε μεγάλη έμφαση στους αφανείς ήρωες, το προσωπικό του γηροκομείου αλλά και της Equal Society για την συνολική προσφορά τους στην υποστήριξη των ευπαθέστερων συμπολιτών μας. Ο σεβασμιότατος μάλιστα  αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ανακαινιστεί και να επεκταθεί ο χώρος του γηροκομείου προκειμένου λάβουν βοήθεια ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής κ. Θ. Καββαδάς είπε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια για την αξιέπαινη προσπάθεια ενώ τόνισε πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πάντοτε σημαντικές και γεμάτες ουσία.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Χαλικιάς ευχήθηκε τα καλύτερα για τη συνέχιση του πολύ σημαντικού έργου που πραγματοποιείται ενώ αναφερόμενος και στην επέκταση του γηροκομείου σημείωσε πως είναι διάθεση της περιφέρειας να βοηθήσει όσο περισσότερους συμπολίτες μας είναι εφικτό.

Ο Δήμαρχος κ. Κ. Δρακονταειδής συνεχάρη με τη σειρά του όλους όσους εμπλέκονται σε αυτήν την προσπάθεια για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του νησιού μας , ευχαρίστησε τόσο τον Οίκο Πρόνοιας όσο και την Equal Society για την αγαστή συνεργασία και εξήρε το σύνολο των κοινωνικών δομών του νησιού για την προσφορά τους.

Χαιρετισμό εκ μέρους του προέδρου του Οργανισμού της Equal Society κ. Σπύρου Φρεμεντίτη απεύθυνε ο κ. Τίτος Βαρούχας, φαρμακοποιός της Δομής Κοινωνικού Φαρμακείου. Ο κ. Φρεμεντίτης ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους συμβάλουν σε αυτήν την άρτια προσπάθεια ενώ σημείωσε πως οι κοινωνικές δομές της Equal Society που υλοποιούνται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης και το Δήμο Λευκάδας έχουν ξεδιπλώσει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δράσεων, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πέραν των καθορισμένων παροχών σε γεύματα και φάρμακα, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Equal Society προωθούν τις σχέσεις συλλογικότητας στην τοπική κοινωνία. Υποτροφίες για δωρεάν εκπαίδευση αγγλικών και μαθημάτων μέσης εκπαίδευσης για παιδιά φτωχών οικογενειών, ημερίδα για τη μη βία, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας αγκαλιάς είναι μόνο κάποιες από τις δράσεις που ξεχωρίζουν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *