Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στην απεργία

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στην απεργία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ 10 π.μ. ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ

 

Συνάδελφοι, -ισσες ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον Τουρισμό, άνεργοι του κλάδου

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ξεπερνώντας κάθε όριο ξετσιπωσιάς, έφερε σαν τον κλέφτη την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη το βράδυ, τροπολογία στη Βουλή για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Κάτω από την άμεση κινητοποίηση του ταξικού κινήματος αναγκάστηκε να το πάρει πίσω προσωρινά, με την «υπόσχεση» να το επαναφέρει σε λίγες μέρες «βελτιωμένο».

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ «ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΑΝΕΡΓΟΣ»

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά  καταστήματα να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να σημάνει «συναγερμός» μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Με την καθολική συμμετοχή μας, να πάρουν απάντηση τα σχέδια των εργοδοτών, της κυβέρνησής και των υπόλοιπων κομμάτων- εκπροσώπων του κεφαλαίου, να τηρηθεί «σιγή νεκροταφείου» από τους εργαζόμενους και τον λαό απέναντι στην οξυμένη επίθεση που δρομολογούν. Αυτό επιδιώκουν με το σύνολο των μέτρων για το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και του δικαιώματος της απεργίας, που συμφώνησαν με τους θεσμούς.

Κανένας πόνος δεν τους έπιασε για την «μαζικοποίηση» των σωματείων και των συνδικάτων, για τον εκδημοκρατισμό τους και όλα τα προσχήματα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων. Παίρνουν μέτρα για λογαριασμό των πολυεθνικών, στρώνουν τον δρόμο, ώστε το τσάκισμα μισθών και συμβάσεων, οι μειώσεις στις συντάξεις, οι κατασχέσεις των σπιτιών του λαού, η φοροληστεία, να βρουν τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις.

Με την επιτυχία της απεργίας, να πάρουν απάντηση τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, η πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ αλλά και στην Ομοσπονδία μας (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ), την ΠΟΕΕ-ΥΤΕ που «κάνουν γαργάρα» όλο αυτό το διάστημα για την επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία. Αυτοί που όπου βρεθούν κι όπου σταθούν «κλίνουν» σε όλους τους τόνους την «αναποτελεσματικότητα των αγώνων και των απεργιών» και την «εργασιακή ειρήνη», την υποταγή των εργαζόμενων.

Η «εργασιακή ειρήνη» αποτελεί διακαή πόθο των εργοδοτών και των δικών μέσα στο συνδικαλιστικό μας κίνημα. «Εργασιακή ειρήνη» σημαίνει να μη διεκδικούμε δεδουλευμένα, το διάλειμμά μας, τα ένσημα και καλύτερου όρους δουλειάς στην εποχιακή εργασία μας. «Εργασιακή ειρήνη», σημαίνει επίσης, να μην απεργούμε. Να μη φοβάται το αφεντικό ότι θα χάσει από τα κέρδη του τη μέρα της απεργίας.

 

Το δικαίωμα στη απεργία χτυπιέται γιατί αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο μας απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ 10 π.μ. ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *