Ο διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοΐας “Νήρικος”

Ο διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοΐας «Νήρικος»

Δελτίο Τύπου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

 Διασυλλογικός Αγώνας «ΝΗΡΙΚΟΣ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Διασυλλογικός αγώνας «ΝΗΡΙΚΟΣ» για σκάφη Optimist & Laser 4.7 που οργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας μαζί με τον Δήμο Λευκάδας το διήμερο 07-08 Οκτωβρίου. Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 59 αθλητές (47 στα Optimist  & 12 στα Laser 4.7 ) από οκτώ ομίλους:  Ναυτικός  Αθλητικός Όμιλος Αστακού, Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας, Ιστιοπλοϊκός  Όμιλος  Ιωαννίνων, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, Ναυτικός όμιλος Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας,   Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρέβεζας, και Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Πρόεδρος κος Δημητρακόπουλος, η Αντιπρόεδρος κα Αναστασίου και Γενικός Γραμματέας κος Παπαθανασίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ομοσπονδία, στην νεοσυσταθείσα περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Οι καιρικές συνθήκες την πρώτη μέρα ήτανε αρκετά δυσμενείς (βροχή και δυνατός αέρας), κάτι που στάθηκε μεγάλο εμπόδιο κυρίως για τους πιο άπειρους αθλητές, παρόλα αυτά διεξήχθησαν συνολικά 3 ιστιοδρομίες. Τη δεύτερη ημέρα η βροχή έδωσε τη θέση της στην ηλιοφάνεια ενώ και ο άνεμος ήταν ελαφρώς πιο αδύναμος, επιτρέποντας την πραγματοποίηση άλλων τριών ιστιοδρομιών. Ο αγώνας γενικά χαρακτηρίστηκε από συναγωνισμό υψηλού επιπέδου, συνεχείς ανατροπές και όμορφο θέαμα.
Μετά το πέρας του αγώνα ακολούθησε γεύμα και η απονομή των επάθλων στους διακριθέντες κάθε κατηγορίας. Οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία ήταν οι εξής:

Κατηγορία Optimist

Κορίτσια ΜικράΑγόρια ΜικράΚορίτσια ΜεγάλαΑγόρια Μεγάλα
Μαρκέλλα Τσινιά (ΝΟΛ)Σαββάνης Χαράλαμπος (ΙΟΚ)Ιωάννα Γεωργίου (ΙΟΚ)Νίκος Γεωργόπουλος (ΙΟΠ)
Μελίνα Ευσταθία Γκατζίνη ΝΑΟΒ)Ιάσων Ανδριόπουλος (ΙΟΠ)Εύα Νάου (ΝΟΛ)Θεμιστοκλής Μπένος (ΙΟΠ)
Κωνσταντίνα Δρακάτου (ΝΟΛ)Μάριος Γεωργόπουλος (ΙΟΠ)Στέλλα Κατωπόδη (ΝΟΛ)Αναστάσιος Μαρκεζίνης (ΙΟΠ)

 

Κατηγορία Laser 4,7:

ΚορίτσαΑγόρια
Εύα Φίλιππα (ΝΟΛ)Λάμπρος Γεωργόπουλος (ΙΟΠ)
Μαριλένα Κακλαμάνη (ΝΟΛ)Κυριάκος Ευαγόρας Χατζηκάκου (ΙΟΙ)
Έλλη Ζήση (ΝΑΟΒ)Ιωάννης Σιώκος (ΙΟΠ)

 

Συνολικά έξι κούπες για τον Όμιλο μας, με πολύ καλή εμφάνιση από όλους τους αθλητές μας και κυρίως των μικρών που και υπό δύσκολες συνθήκες τα κατάφεραν και συμμετέχουν επάξια στην αγωνιστική ομάδα.

 

Ο Ν.Ο. Λευκάδας ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αντιπροσωπείες των Ομίλων για τη  συμμετοχή τους. Τους εκπροσώπους της Ε.Ι.Ο., τον Αντιπεριφερειάρχη κο Χαλκιά και Αντιδήμαρχο κο Νικητάκη που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Λευκάδας που για άλλη μια φορά ήταν συνδιοργάνωτης καθώς και τους χορηγούς μας που στήριξαν την προσπάθειά μας. Θερμά ευχαριστούμε και τον κο Γιούρι Τοκοβόι που ως επικεφαλής της επιτροπής αγώνα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της, την επιτροπή ενστάσεων και τη γραμματεία του αγώνα φρόντισαν για την άψογη διεξαγωγή του και φυσικά τους φίλους και τους γονείς οι οποίοι με την αγάπη τους στέκονται πάντα δίπλα στον Όμιλο και βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.