Το Βραζιλιάνικο συγκρότημα των “Cauchas”

Το Βραζιλιάνικο συγκρότημα των «cauchas»

Το Βραζιλιάνικο συγκρότημα που απολαύσαμε και μάλιστα σε δυο συνεχόμενες παρουσίες, στις 23 και 24 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο, προέρχεται απ΄την πόλη Σάντα Μαρία στην νοτιότερη περιοχή της Βραζιλίας, το Rio Grante Sul, κοντά στα σύνορα της μεγάλης αυτής χώρας με την Ουρουγουάη και την Αργεντινή. Θα πρέπει εδώ να πούμε πως αρκετοί απ΄ τους κατοίκους των νότιων αυτών περιοχών είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, κυρίως Γερμανοί, και ελάχιστη σχέση έχουν με τους έγχρωμους ή μιγάδες Βραζιλιάνους των άλλων περιοχών προς Βορά! Η κουλτούρα τους, αντίθετα, έχει επηρεαστεί από τους γείτονες “καούτσας” κυρίως τους Αργεντίνους, που είναι οι αντίστοιχοι κάου μπόυς (αγελαδάρηδες στην πάμπα της Νότιας Αμερικής).

Πέρα όμως απ΄ αυτά, όπως είδαμε, διατηρούν στο ακέραιο το γνωστό βραζιλιάνικο κέφι και την διάθεση για πραγματική διασκέδαση. Έτσι και στις δυο ημέρες που εμφανίστηκαν στο Ανοιχτό Θέατρο, κάποια στιγμή  ανέβασαν στη σκηνή τους θεατές για να χορέψουν όλοι μαζί, κάτι που άρεσε και που έδωσε μια διαφορετική νότα στο Φεστιβάλ.

Το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ παρακολούθησε και τις δυο αυτές εμφανίσεις των φίλων από την Βραζιλία και σας μεταφέρει εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Το Βραζιλιάνικο συγκρότημα των «cauchas»

Όμορφες τοπικές ενδυμασίες και πολύ χορευτικό ταλέντο στα βραζιλιάνικα ζευγάρια…  

Το Βραζιλιάνικο συγκρότημα των «cauchas»

Εδώ οι “καούτσας” με τα κοντάρια τους σε δράση…

Το Βραζιλιάνικο συγκρότημα των «cauchas»

Άκρως εκδηλωτικοί και φιλικοί οι Βραζιλιάνοι, εδώ μας δείχνουν τα φιλελληνικά τους αισθήματα…..   Το Βραζιλιάνικο συγκρότημα των «cauchas»

Ο χορός τελικά είναι όπως το κολύμπι και το ποδήλατο: Αν τα μάθεις, δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια και να περάσουν, ακόμα κι αν δεν είσαι πια ο πρωτοχορευτής του Ορφέα! Παράδειγμα ο Βασίλης Θερμός που φαίνεται στην φωτογραφία να δίνει ρεσιτάλ, οδηγώντας την όμορφη Βραζιλιάνα.  Πάντως δεν ήταν μόνος του ο Βασίλης, γιατί ακριβώς πίσω του το ίδιο κάνει κι ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σπύρος Αρβανίτης, ενώ ακόμα πιο πίσω στο πλάνο, το ίδιο κάνει η πολύτιμη συνεργάτιδα του Π.Κ. Ιωάννα Φίλιππα…

*******

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις δυο εμφανίσεις του Βραζιλιάνικου συγκροτήματος:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *