Μια μαγική βραδιά παραμυθιού στο Βλυχό με την Μαριλένα

Μια μαγική βραδιά παραμυθιού στο Βλυχό με την Μαριλένα

Μια μαγική βραδιά στο Βλυχό με την Μαριλένα Καββαδά

O Πολιτιστικός Σύλλογος Βλυχού Γενίου Θέαλος προσκαλεί τους μικρούς Λευκαδίτες και επισκέπτες του νησιού σε μια βραδιά αφιερωμένη στο καλό βιβλίο, το παιχνίδι και την δημιουργία.
Στον παραμυθένιο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Βλυχού το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 στις 19.30.

Η Βλυχιώτισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαριλένα Καββαδά (Ψωμά), θα μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού μέσα από το βιβλίο της “Το κρυφτό της χαράς” (εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ – εικονογράφηση Λήδα Βαρβαρούση).

Όλοι μαζί θα αναζητήσουμε τη ΧΑΡΑ για να ανακαλύψουμε τελικά ότι κρύβεται όχι στα μεγάλα και τα σπουδαία, αλλά στα απλά και καθημερινά.

Πέντε ζωάκια, από την αυγή έως το σούρουπο, πριν και μετά από μια καταιγίδα. Θα καταφέρουν να ανακαλύψουν που κρύβεται η χαρά; Κι αν ναι, θα μας το αποκαλύψουν; Ένα τρυφερό παραμύθι για όσους μπορούν να βρουν χαρά ακόμα και σε ένα μικρό καρύδι! Έτσι απλά, γιατί… «Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα. Φτάνει να ξέρεις πώς να τη βγάλεις» (Κομφούκιος)

Η Μαριλένα δεν θα μας διαβάσει απλά το παραμύθι της,  που συνοδεύεται από την εκπληκτική μουσική του Νίκου Γ. Παπαδογιώργου  και τη μελωδική φωνή του Παντελή Θαλασσινού.

Με τον μοναδικό της τρόπο θα βάλει τα παιδιά  μέσα στην ιστορία και έτσι ξαφνικά, μεταξύ άλλων  θα βρεθούν να…

  • Κάνουν αεροκουδουνική γυμναστική παρέα με τη Χελώνα.
  • Παίζουν θέατρο παρέα με τον Σκίουρο μπροστά στον καθρέφτη.
  • Παίζουν ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑκαροτικά παιχνίδια στο χωράφι του Λαγού.
  • Τραγουδούν με το Αηδόνι.
  • Τρέχουν να κρυφτούν στα καταφύγια για να σωθούν από τη μεγάλη καταιγίδα!
  • Παίζουν κινητικά παιχνίδια φαντασίας με ένα παραμυθένιο καρύδι.
  • Συζητούν με τα πέντε ζωάκια του παραμυθιού και να απολαμβάνουν διάφορες εκπλήξεις.

marilena_kavvada2

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό (Υποτροφία Ν. Κονταξάκη), τον Ελληνικό Πολιτισμό (Αριστούχος Ε.Α.Π.) και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία (Αριστούχος Πανεπιστημίου Αθηνών). Ο μεταπτυχιακός της τίτλος αφορά στις “Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση” (Αριστούχος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου).
• Από το 1994 επιμορφώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ εργάζεται ως υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο και ως χορογράφος – καθηγήτρια χορού σε θέατρα.
• Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά και συντονίζοντας τη λέσχη ανάγνωσης “Παραμυθοπαρέα”.
• Από το 2013 ίδρυσε και συντονίζει την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική Ομάδα “Μαγικό Κοχύλι”, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στις αφηγήσεις παραμυθιών, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σχολικών γιορτών και τη διοργάνωση ψυχαγωγικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων (www.magiko-kohili.gr). • Από το 2017 διευθύνει το “Λίκνο” εκπαίδευσης, τέχνης & πολιτισμού (www.tolikno.gr), το οποίο δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών προσχολικής εκπαίδευσης, τέχνης και πολιτισμού, παιδικών θεαμάτων και επιμορφωτικών σεμιναρίων στην περιοχή Κυπριάδου (Άνω Πατήσια – Αθήνα).
• Περιοδικά σχεδιάζει εκπαιδευτικά πακέτα και θεματικά πάρκα για διάφορους επιστημονικούς φορείς (π.χ. Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης), συμμετέχει ως εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια διαφόρων επιστημονικών φορέων (π.χ. ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ, OMEP κ.ά.) και επιμελείται εκδόσεις βιβλίων και CDs.
• Στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται περισσότερα από πενήντα άρθρα σε έγκριτα παιδαγωγικά περιοδικά και παραπάνω από είκοσι βιβλία για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς.
• Κείμενα της έχουν εικονογραφηθεί από δημιουργούς όπως: Μυρτώ Δεληβοριά, Λήδα Βαρβαρούση, Αιμιλία Κονταίου, Νέστορας Ξουρής κ.ά.
• Το βιβλίο της “Το μαγικό κοχύλι της γοργόνας” (εικον. Ντανιέλα Σταματιάδη, εκδ. Διάπλαση) ήταν υποψήφιο για το βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου 2012 (βραχεία λίστα).
• Τέλος, στα CDs των βιβλίων της έχουν συνεργαστεί φιλικά καλλιτέχνες όπως: Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Μακεδόνας, Αφροδίτη Μάνου, Αρετή Κετιμέ κά.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και τις δραστηριότητες της:
τηλ. 2102016380 – 6937708279
e-mail: marilenakavada@ath.forthnet.gr
www.facebook.com/marilena.kavada
www.facebook.com/magiko.kohili.gr
www.magiko-kohili.gr

https://www.facebook.com/marilena.kavada/videos/1516442398417772/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *