Η παρουσίαση του βιβλίου “ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ”

Η παρουσίαση του βιβλίου «ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ»

Έγινε χθες (Τρίτη 8-8-2017) το δειλινό στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας η παρουσίαση του βιβλίου του Δημητρίου Π. Φατούρου με τίτλο “ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ” και υπότιτλο “1952 – ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΩΝ “ΓΙΟΡΤΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ”, ιστόρηση και κατάθεση μαρτυριών.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που τυπώθηκε στα πλαίσια των 80 χρόνων του Μουσικοφιλολογικού  Ομίλου του Ορφέα, το οποίο είναι αποκαλυπτικό και συνάμα ιδιαίτερα επίκαιρο, αφού τούτες ακριβώς τις μέρες έχουμε τις γιορτές λόγου και Τέχνης και φυσικό είναι πολλοί να αναρωτιούνται πως και από ποιους ξεκίνησαν αυτές οι διάσημες ανά την Έλλάδα -και όχι μόνο- γιορτές.

Η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν του Ορφέα, τον συντονισμό της είχε ο πρώην πρόεδρός του Κώστας Κατωπόδης, ενώ για το βιβλίο μίλησαν: Ο εγγονός του συγγραφέα και χορηγός της έκδοσης Δημήτρης Φατούρος, η κόρη του Πετρούλα Φατούρου, ο φιλόλογος Δημήτρης Τσερές,  η φιλόλογος Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού και ο ιστορικός Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης που έκανε την επιμέλεια της έκδοσης.

Μετά την παρουσίαση, την οποία παρά τον έντονο καύσωνα παρακολούθησε πολύς κόσμος, ακολούθησε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, με έγχορδα σε συνθέσεις του Διονύση Γράψα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *