Οι ποδηλατοσυνθέσεις της Ξέρας

Οι ποδηλατοσυνθέσεις της Ξέρας

Μια έκθεση μεταλλοτεχνίας με συνθέσεις που έχουν τοποθετηθεί στην Ξέρα του Βόρειου ιβαριού, απέναντι απ΄τον Πόντε, θα μπορούν να βλέπουν από σήμερα και μέχρι τις 23 του Αυγούστου οι Λευκαδίτες κι οι επισκέπτες μας. Η έκθεση που περιλαμβάνει έργα της Καίτης Ματαφιά-Χόρτη έχει σαν κύριο θέμα της το ποδήλατο και χρησιμοποιεί σαν βασικά εξαρτήματά της παλιά μέρη από ποδήλατα που δένονται αρμονικά με κάποια άλλα μεταλλικά υλικά, ώστε να παραπέμπουν σε πουλιά ή έντομα που έχουν σαν χαρακτηριστικότερο γνώρισμα (όπως και το ποδήλατο) την ανεξάρτητη και αυτόνομη κίνηση στο ταξίδι τους! Έτσι μπορεί να διακρίνει κανείς έναν ερωδιό, μια μελισσούλα, μια πασχαλίτσα κ.λ.π.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πρωτότυπη αυτή έκθεση της κυρίας Ματαφιά είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και θα αρέσει, ενώ ταυτόχρονα κοσμεί έναν παρατημένο και σοβαρά υποβαθμισμένο χώρο, στην είσοδο της πόλης και δίπλα στην ξύλινη γέφυρα του καναλιού, που αποτελεί το σημείο προσέλκυσης των περισσότερων επισκεπτών-τουριστών μας.

Η μοναδική μας ένσταση είναι για την απόσταση που χωρίζει το σημείο απ΄ τα σημεία που κυκλοφορεί ο κόσμος, που σημαίνει πως δύσκολα θα καταλάβει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει εκεί πέρα. Ίσως λοιπόν θα έπρεπε, τόσο η καλλιτέχνις όσο κι οι αρμόδιοι για τον πολιτισμό τοπικοί μας άρχοντες, να εξετάσουν την περίπτωση, τα εκθέματα να μεταφερθούν (μετά την “φέστα ντελ κανάλε“) στον πεζόδρομο περιπάτου από την ξύλινη γέφυρα και προς το Πνευματικό Κέντρο ή αλλού, που όμως να είναι προσβάσιμα στον κόσμο!…

Οι ποδηλατοσυνθέσεις της Ξέρας

Το ποδήλατο της ζωής, γνωρίζεται από το αρχικό “Ζ”…

Οι ποδηλατοσυνθέσεις της Ξέρας

Ένα παρυδάτιο πουλί με ρόδες ποδηλάτου! Αλλά είπαμε: Η τέχνη όλα τα επιτρέπει κι όλα τα καταφέρνει…

Οι ποδηλατοσυνθέσεις της Ξέρας

Κανένας δεν θα δυσκολευτεί ν΄ αναγνωρίσει το ποδήλατο-μέλισσα, κι ας έχει κόκκινο κεντρί!…

Οι ποδηλατοσυνθέσεις της Ξέρας

Πουλί αλλά τι πουλί;

   Οι ποδηλατοσυνθέσεις της Ξέρας

Ενώ εδώ, το ποδήλατο-πασχαλίτσα είναι αδιαμφισβήτητο!

Οι ποδηλατοσυνθέσεις της Ξέρας

Εντυπωσιακή η κατασκευή, όπως και οι …κεραίες του εντόμου!

Οι ποδηλατοσυνθέσεις της Ξέρας

Έτοιμος να πετάξει ο ερωδιός και τότε ποιος τον πιάνει…

Οι ποδηλατοσυνθέσεις της Ξέρας

Κι εδώ, ο ίδιος αλλά απ΄ την άλλη πλευρά…

*******

2 σχόλια

  1. Καλημέρα σας!
    Ευχαριστώ πολύ για την παρουσίαση των έργων μου. Θα ήθελα να σας απαντήσω στο ερώτημα που θέτετε σχετικά με την τοποθέτηση των έργων στην ξερά πως ήταν δίκη μου επιλογή. Το θέμα της έκθεσης είναι Υπαίθρια εικαστική θεματική παρέμβαση. Με βάση αυτό ήθελα να μπορεί κάποιος να δει τα έργα από απόσταση ώστε να μοιάζουν ως μέρος της φυσικής πανίδας. Επίσης υπάρχει πρόβλημα με την τοποθέτηση τους στον πεζόδρομο γιατί όλοι θέλουν να τα πιάσουν κάτι που όπως καταλαβαίνετε ενέχει κινδύνους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν υπήρχε υποδομή, πράγμα δύσκολο. Ειδικά το βράδυ που φωτίζονται (και αυτό ήταν κυρίως στο μυαλό μου) δίνουν μια απαράμιλλη ομορφιά!
    Ευχαριστώ πολύ και πάλι
    Καίτη Χορτη

    • FortsaLefkada

      Σας ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις σας και σας συγχαίρω για τα έργα σας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *