Ορφέας-Στέφανος Κορκολής-“Συνάντηση”

Ορφέας Στέφανος Κορκολής «Συνάντηση»

ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  

«ΟΡΦΕΥΣ»

1937-2017

80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

Δελτίο τύπου

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»

Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη

Ερμηνεία τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη

Συνοδεύει : η Μικτή Χορωδία του Μ/Φ Ομίλου Λευκάδας «Ορφεύς»

Δ/νση Χορωδίας : Κωνσταντίνος Τσίντζας

Βασισμένη στα ομώνυμα χρυσά  CD’s, η συναυλία είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές/διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.

Ορφέας Στέφανος Κορκολής «Συνάντηση»

 

Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται και ηχογραφήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

 

Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

 

Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 30 πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Μίκη Θεοδωράκη, του Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η “απόλυτη” επιτυχία. Η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» ταξίδεψε  σε διάφορους πολύ σημαντικούς χώρους ανά την Ελλάδα (μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, παρουσία του συνθέτη) όπου, παρουσιάστηκε  σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή, που έκανε ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με τον ίδιο τον συνθέτη, αλλά και στο εξωτερικό όπως στο Παρίσι, στη Κολωνια κ.α.

 

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ο Ορφέας υποδέχεται

τον Στέφανο Κορκολή και την Σοφία Μανουσάκη ,

με την συνοδεία της Μικτής Χορωδίας του Ορφέα

το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 ,

ημέρα γενεθλίων του κορυφαίου μουσουργού μας Μίκη Θεοδωράκη , στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

σε μία ξεχωριστή «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *