Νικητής η αγάπη στον αγώνα μπάσκετ Βουλής – παλαιμάχων Δόξας

 

Ένα πολύ όμορφο απόγευμα πέρασαν όσοι πήγαν το απόγευμα του Σαββάτου (3-6-17) στο Κλειστό της Λευκάδας για να παρακολουθήσουν τον «αγώνα αγάπης» μεταξύ των ομάδων μπάσκετ της Βουλής και των παλαιμάχων της Δόξας Λευκάδας στον οποίον δεν υπήρχε εισητήριο αλλά μόνο προαιρετική εισφορά, δεδομένου πως οι εισπράξεις προορίζονταν για ενίσχυση της μικρής Παναγιώτας που δίνει την μάχη ζωής κατά της ασθένειας και του Γηροκομείου Λευκάδας. Τελικά ο κόσμος ίσως να ήταν λιγότερος του αναμενομένου, όμως ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω σ΄ αυτό, αφού (μαζί με τις προσφορές των χορηγών) συγκεντρώθηκαν σχεδόν 10. 000 ευρώ!

Κι ο αγώνας όμως που δόθηκε, παρά τα πολλά χρόνια, τα γκρίζα (ή ελλειπή) μαλλιά και τις …κοιλίτσες, ήταν ιδιαίτερα αξιόλογος κι απολαυστικός. Απαλλαγμένοι οι παίχτες απ΄ το άγχος της νίκης και απελευθερωμένοι από κάθε σκοπιμότητα, προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου και ήταν πολλές οι φάσεις (και απ΄τις δυο ομάδες) που χειροκροτήθηκαν απ΄τους θεατές.

Αγωνιστικά τώρα, στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίχτες των παλαιμάχων της Δόξας πιο εξοικειωμένοι με τον χώρο πήραν κεφάλι στο σκορ. Προς το τέλος του δεκαλέπτου όμως οι παίχτες της Βουλής βρήκαν τα πατήματά τους και βελτιώνοντας την συνεγρασία τους, άρχισαν να πλησιάζουν στο σκορ περνώντας με βραχεία κεφαλή μπροστά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν των παιχτών της Βουλής οι οποίοι εκτόξευσαν το προβάδισμά τους στους 20 πόντους για να τελειώσει το τέταρτο δεκάλεπτο (κι ο αγώνας) με σκορ 72-55 υπέρ της ομάδας της Βουλής.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, τρεις ήταν κυρίως οι παίχτες που έκαναν τη διαφορά κι έσπρωξαν την ομάδα της Βουλής στην νίκη: Ο παλαίμαχος μπασκετμπωλίστας της Α-1 κατηγορίας Σάκης Τζαλαλής, που φάνηκε πως παρά τα χρόνια, διατήρησε πολλές απ΄τις παλιές μπασκετικές ικανότητές του, ο βουλευτής Ρεθύμνης (με την Ν.Δ.) Γιάννης Κεφαλογιάννης, του οποίου το νεαρό της ηλικίας, ο σωματότυπος, αλλά και η ενασχόληση με (κάποια) σπορ ήταν φανερή και του νεαρού παίχτη της Δόξας (που μπήκε για ενίσχυση) Γιώργου Σολδάτου.

Από πλευράς παλαιμάχων της Δόξας πολλοί ήταν οι αρχικά διακριθέντες, όμως στην συνέχεια τους πρόδωσαν οι δυνάμεις τους γι αυτό και υπήρξε η κατάρρευση που προαναφέραμε στο 3ο δεκάλεπτο…

Ο πρωτεργάτης και οργανωτής της εκδήλωσης βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς που διακρίθηκε στα αμυντικά του καθήκοντα δεν αξιολογείται, γιατί παίζοντας και με τις δυο ομάδες, ότι προσέφερε στην μια προσέφερε και στην άλλη. Συνεπώς υπογραμμίζουμε μεν την καλή εμφάνιση, από πλευράς επίδρασης στο αποτέλεσμα όμως σημειώσατε χι!

Όπως όμως είπαμε, πολύ μικρή σημασία είχαν όλα αυτά αφού ο σκοπός της συνάντησης ήταν άλλος κι όχι η νίκη. Έτσι όλοι οι συμμετέχοντες βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όπου και χειροκροτήθηκαν θερμά απ΄τον κόσμο.

Με την ομάδα των παλαιμάχων της Δόξας έπαιξαν οι Κώστας Ιωακειμίδης, Θωμάς Ζαβιτσάνος, Χαρίλαος Καββαδάς, Χαράλαμπος Καλός, Νίκος Χαμοσφακίδης, Μάκης Μάλφας, Σπύρος Λογοθέτης, Γιάννης Φέτσης, Αλέκος Κολυβάς, Σπύρος Σταματέλλος, Στάθης Κατωπόδης, Σοφοκλής Σταύρακας, Νίκος Βεργίνης, Νίκος Τυπάλδος, Γιάννης Τετράδης, Θανάσης Καββαδάς (ΝΔ Λευκάδας) και ο Νίκος Δουβίτσας που ήταν σε ρόλο παίχτη και κόουτς.

Με την ομάδα της Βουλής έπαιξαν οι Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗ ΣΥ), Γιάννης Κεφαλογιάννης (ΝΔ Ρεθύμνης), Χρήστος Δήμας (ΝΔ Κορινθίας), Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (ΔΗ ΣΥ Αιτωλοακαρνανίας), Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων), Παντελής Περιβολάρης (ΔΗ ΣΥ Καστοριάς), Σάκης Τζαλαλής, Λεωνίδας Γεωργιάδης, Γιώργος Σολδάτος (νέος Δόξας) και Θανάσης Καββαδάς (ΝΔ Λευκάδας). Κόουτς ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης (βοηθούμενος απ΄τον αρχηγό της ομάδας Ανδρέα Λοβέρδο).

Διαιτητές έπαιξαν οι Γιάννης Καββαδάς και Αλκίνοος Κωνής.

Να σημειωθεί ότι η πριν τον αγώνα η ομάδα των βουλευτών επισκέφθηκε το Γηροκομείο Λευκάδας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *