Εκδήλωση-Αφιέρωμα: “Λευκαδίτες στην υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων”

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

 

Τιμητικό αφιέρωμα

Λευκαδίτες στην υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων

Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων

Λεωφόρος Αμαλίας 22-24, Αθήνα

 

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, ώρα 18.00´

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το τιμητικό αφιέρωμα συνδιοργανώνουν η Βιβλιοθήκη της Βουλής και η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών, το μοναδικό επιστημονικό σωματείο της Λευκάδας, το οποίο κατά τα 47 χρόνια λειτουργίας του (1970-2017) έχει οργανώσει 26 συνέδρια και συμπόσια και 26 ημερίδες και του οποίου το πλούσιο εκδοτικό έργο αριθμεί 71 βιβλία.

Το αφιέρωμα Λευκαδίτες στην υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων έχει σκοπό να αναδείξει τη λευκαδίτικη συμβολή στην οργάνωση και τη λειτουργία του κορυφαίου θεσμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς η παρουσία των Λευκαδίων υπήρξε ουσιαστική και πολυεπίπεδη στην ιστορία της Βουλής.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση, ο κ. Γεώργιος Πάντζας, Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί του πρ. Προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Χρ. Κακλαμάνη και του Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιου Καββαδά. Θα προσφωνήσουν η Έλλη Δρούλια, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής, η οποία θα αναφερθεί και στη συμβολή των Λευκαδίων στον πλουτισμό της Βιβλιοθήκης της Βουλής με πολύτιμα χειρόγραφα και βιβλία, καθώς και ο Αθανάσιος Δ. Μελάς, Πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, ο οποίος θα αναφερθεί στο σκεπτικό της εκδήλωσης και τη σημασία της συνεργασίας της Εταιρείας με τον διακεκριμένο θεσμό της Βουλής των Ελλήνων.

Θα ακολουθήσουν τέσσερις πρωτότυπες ανακοινώσεις από την Ευσταθία Πολίτη, ΜΑ Ιστορικό, για τον Σπυρίδωνα Ε. Βαλαωρίτη (1819-1887), από τον Γεράσιμο Μελά, τ. Δήμαρχο Απολλωνίων Λευκάδας, για τον Ευάγγελο Θ. Τσαρλαμπά (1818–1913), από την Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού, δΦ, Επίτιμο Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων, για τον Κώστα Μ. Γράψα και τον Δημήτριο Π. Γολέμη, και από τη Λίλα Θεοδόση, ΜΑ Φιλόλογο, υπάλληλο της Βιβλιοθήκης της Βουλής, που θα αναφερθεί στους στενογράφους Γεράσιμο Γ. Σολδάτο (1883-1950) και Σπυρίδωνα Ι. Κατωπόδη (1903-1942).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δρ. Μαρία Βλασσοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Μπενακείου Βιβλιοθήκης.

Παράλληλα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων θα εκτίθενται οι εκδόσεις της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών (www.lefkadika.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *