Ονειρικό μουσικό ταξίδι αναμνήσων ο Αποκριάτικος χορός του Ορφέα!

 

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση για τον Αποκριάτικο χορό του Ορφέα που έγινε στον πολυχώρο “ΠΑΝΘΕΟΝ”το Σάββατο (25-2-2017). Τέτοια που κρατήθηκε λίστα αναμονής για την περίπτωση που κάποιος θα ακύρωνε την παρουσία του έκτακτα. Τελικά η πληρότητα της αίθουσας ήταν απόλυτη κατά την εκδήλωση, όπως απόλυτη ήτανκι η ικανοποίηση όσων βρίσκονταν στην αίθουσα.

Υπήρξαν όμως κάποια πρόσθετα στοιχεία, που έδιναν μια διαφορετική αίσθηση στους προσκεκλημένους της βραδυάς, ιδιαίτερα σε όσους ήταν μιας κάποιας ηλικίας και πετύχαιναν την σύνδεση αυτής της εκδήλωσης με την παλιά καλή εποχή της Λευκάδας στα αποκριάτικα δρώμενα. Με την ευκαρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων ζωής του αειθαλούς Ορφέα, έγινε μια σημαντική προσπάθεια ώστε αυτός ο χορός του να αποτελέσει το όχημα που θα συνδέσει τις δυο εποχές και θα μεταφέρει τους σημερινούς προσκεκλημένους στο τότε!

Ο Παντοκράτορας χώρεσε μέσα στο Πάνθεον!

Το ίδιο και άλλα χαρακτηριστικά Λευκαδίτικα κτίσματα, όπως το σπίτι του Ορφέα…

Τι κι αν το παλιό Πάνθεο δεν υπάρχει πια; Υπάρχει το νέο, που τιμά το παλιό και το θυμίζει. Επιστρατεύτηκε και το μοναδικό κι αστείρευτο διακοσμητικό ταλέντο του (πρωτομάστορα και μέλους του Δ.Σ.) Αποστόλη Καραβία, ο οποίος -μαζί με τους ανθρώπους που τον βοήθησαν- κατάφερε να φέρει την παλιά Λευκάδα μέσα στο νέο “Πάνθεο”, ζωγραφίζοντας χαρακτηριατικά κτίρια, εκκλησίες και εικόνες από τότε! Πέρα απ΄αυτό, επιστρατεύτηκε και το διάσημο σύστημα που εφαρμόζονταν τότε, του χορεύουν τα κόκκινα και χορεύουν τα μπλέ και μοιράστηκαν στην είσοδο τα χαρακτηριστικά λουλουδάκια για το πέτο. Στην πράξη βέβαια δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί περιοριστικά το σύστημα, αφού η κατά πολύ μεγαλύτερη πίστα του σύγχονου ΠΑΝΘΕΟΝ χωρούσε όλους τους ενδιαφερόμενους να χορέψουν ταυτόχρονα…

Ο πρόεδρος Τζίμης Περδικάρης καλωσορίζει τους προσκεκλημένους…

Πολυμελής και με Λευκαδίτικο DNA η ορχήστρα αποτελούσε την εγγύηση του πειράματος…

Κι όπως ήταν φυσικό, οι μεγαλύτεροι τίμησαν δεόντως το ταξίδι των αναμνήσεων…

Μην θεωρήσετε όμως πως έλλειψαν κι μάσκαρες σε αποκριάτικο γλέντι. Απόδειξη ο …διάσημος κλαρινίστας “Μάγκας” που ήρθε ορεξάτος με το κλαρίνο του και φορτωμένος με όλα τα γνωστά αξεσουάρ του!

*******

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *