Ο δήμαρχος στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Στ. Χαραλαμπόπουλο

%cf%83%cf%85%ce%bd-1

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗ,

ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ,

«ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΙΑΣ ΗΜΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΗΣ»

 

«Είναι τόσο όμορφο να ζεις για την Ειρήνη,

είναι τόσο μεγάλο να πεθαίνεις για την Ειρήνη»,

είχε πει κάποια στιγμή ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

 

Επίκαιρο πάντα το θέμα της Ειρήνης  όσο το πολιτικό ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Γρηγόρης Λαμπράκης – Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης».

Πτυχές της προσωπικότητας του Γρηγόρη Λαμπράκη αποκαλύπτονται μέσα από το σπάνιο υλικό –φωτογραφιών, αρχείων, μαρτυριών,  που συνέλεξε με περισσή φροντίδα ο σκηνοθέτης  για τη δημιουργία αυτής της ταινίας ντοκουμέντο.

Ο «Λαμπράκης»  της νιότης  του, ο Λαμπράκης αθλητής, ο Λαμπράκης γιατρός, ο Λαμπράκης πολιτικός, ο Λαμπράκης αγωνιστής, ο Λαμπράκης της Ειρήνης, ο Έλληνας, ο Πατριώτης, ο Άνθρωπος.

Η χαρά μας και η συγκίνησή μας είναι μεγάλη για την ευτυχή αυτή σύμπραξη να έχουμε μαζί μας τον δημιουργό της ταινίας και τους συνεργάτες του, πόσο μάλλον που ο σκηνοθέτης έχει εξαγγείλει την επιλογή της Λευκάδας ως τόπο γυρισμάτων της νέας του ταινίας, που περιμένουμε με περισσό ενδιαφέρον.

Η στήριξή μας είναι δεδομένη και επιβεβλημένη.

%cf%83%cf%85%ce%bd-2

Ήδη, μέσα από την άριστη συνεργασία που έχουμε με τους φορείς και τους επαγγελματίες του Δήμου μας, εξασφαλίσαμε την κάλυψη της διαμονής και διατροφής του συνεργείου, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Λευκάδα.

Ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό, τον κ. Πέτρο Γαντζία  για την προσφορά της διαμονής του συνεργείου στη Λευκάδα,  καθώς και το εστιατόριο – ταβέρνα «Μαργαρίτα» για την προσφορά της διατροφής κατά το διάστημα της τωρινής παρουσίας τους. Η άμεση ανταπόκριση και των δύο διακεκριμένων επαγγελματιών είναι παραδειγματική και συγκινητική.

Επιβάλλεται να γίνει ιδιαίτερη μνεία, τόσο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Διονύση Γαζή, όσο και στον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Μανώλη Θερμό για την άριστη συνεργασία και την εκδήλωση διάθεσης για φιλοξενία του συνεργείου, κατά τη διάρκεια του κύριου όγκου των γυρισμάτων το 2017.

%cf%83%cf%85%ce%bd-3

Απευθύνω και από αυτό το βήμα δημόσια πρόσκληση σε όσους επαγγελματίες θέλουν να   προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με την επισήμανση, ότι θα είναι και αυτοί χορηγοί της ταινίας και θα αναφέρονται σε όλες τις διαφημιστικές και προωθητικές ενέργειες της παραγωγής, όπως άλλωστε και ο Δήμος Λευκάδας, μετά την διαβεβαίωση που είχαμε από την παραγωγή.

«Στα δάκρυα του βουνού» ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, που υπογράφει και το σενάριο της ταινίας, αφηγείται την προσπάθεια του πρωτοµάστορα Μάρκου και των µαστόρων του να επιστρέψουν σπίτι τους, αποκομμένοι  από τα χωριά  εξαιτίας ενός δεκαετούς πολέµου, περιπλανώμενοι αναζητώντας δουλειά, σε μια ελεύθερη μεταγραφή της Οδύσσειας, γυρισμένη, στη Λευκάδα μας, την Ομηρική Ιθάκη.

Θεωρώντας, πως μια ταινία γυρισμένη στη Λευκάδα είναι η καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο μας – μια ταινία με την εγγύηση της δουλειάς  των συγκεκριμένων συντελεστών – την αγκαλιάζουμε, την στηρίζουμε, την περιμένουμε με ανυπομονησία, ευχόμενοι ταυτόχρονα «Τα δάκρυα του βουνού»  να μας κάνουν να δακρύσουμε από χαρά και από περηφάνια, όταν  δούμε όλοι μαζί την ταινία εδώ στην πρώτη της προβολή.

                                                       Λευκάδα, 20 -12-2016

Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας

%cf%83%cf%85%ce%bd-4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *