Μαγευτική η (διπλή) συναυλία της Φιλαρμονικής

1dsc_0175

Ήταν στ΄ αλήθεια μαγική η επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής που δόθηκε το Σάββατο το βράδυ -κι επανελήφθη την Κυριακή-  στην αίθουσα συναυλιών της, με την γνωστή όπερα “la Traviata” του Verdi, για τα 164 χρόνια απ΄την πρώτη της δημόσια εμφάνιση (στις 11 Δεκεμβρίου 1852), δυο μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της.

Την όπερα ερμήνευσαν τρεις σπουδαίοι ερμηνευτές: Η σοπράνο Ευδοκία ΜΩΥΣΙΔΟΥ, ο τενόρος Σταύρος ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ και ο βαρύτονος Πέτρος ΣΑΛΑΤΑΣ, εκ των οποίων οι δυο πρώτοι (τουλάχιστον) έχουν ξανατραγουδήσει στη Λευκάδα.

Το καλωσόρισμα των θεατών έκανε ο πρόσφατα νεοεκλεγείς πρόεδρος της Φιλαρμονικής και μουσικός στην μπάντα ο ίδιος Πάνος Καλλίας, ο οποίος αναφέρθηκε με λίγα λόγια στην επέτειο και στη δράση της Φιλαρμονικής, αλλά και στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά τα δυο τρίτα του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελούνται από ενεργούς μουσικούς της!

Την μπάντα διηύθυνε ο Αρχιμουσικός της Κώστας Μεσσήνης, ο οποίος με το τέλος της παράστασης είπε λίγα λόγια για την “ιδέα” που λέγεται Φιλαρμονική, ενώ έκανε και μια αναφορά-παρουσίαση των πιο παλαιών μουσικών της που βρίσκονταν στην μπάντα επί σκηνής.

Στο τέλος τόσο η μπάντα όσο και οι ερμηνευτές καταχειροκροτήθηκαν απ΄τους θεατές που αποχώρησαν κατευχαριστημένοι…

Παρακολουθείστε εδώ πλούσιο φωτορεπορτάζ απ΄την (πρώτη) συναυλία του Σαββάτου:

2dsc_0160

   Πολλοί ήταν οι Λευκαδίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Φιλαρμονικής για την επετειακή της συναυλία. Έτσι υπήρξε sold-out και στις δυο βραδιές…

3dsc_0146

Η πρώτη σειρά, των επισήμων. (Οι τρεις πρώτες θέσεις αριστερά διατηρήθηκαν ελεύθερες για τους ερμηνευτές).

4

Εδώ ο πρόεδρος Πάνος Καλλίας καλωσορίζει τους θεατές. Παρότι πρωτάρης κι άπειρος από τέτοια ο πρόεδρος, εντυπωσίασε με την άνεση, την απλότητα και την αμεσότητα του λόγου του. Και να σημειωθεί πως μιλούσε εκτός κειμένου!

5dsc_0155

Κι εδώ ο αντιπρόεδρος. Η έκφρασή του αποκαλύπτει τα συναισθήματά του, οπότε τα σχόλια περισσεύουν…

6dsc_0214

Οι τρείς διακεκριμένοι ερμηνευτές: Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο βαρύτονος Π. ΣΑΛΑΤΑΣ, η σοπράνο Ε. ΜΩΥΣΙΔΟΥ και ο τενόρος Σ. ΣΑΛΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ. Δικαίως καταχειροκροτήθηκαν…

7dsc_0218

Προσφέρεται από μια ανθοδέσμη για καθέναν από τους ερμηνευτές…

8dsc_0223

Ο Μαέστρος Κώστας Μεσσήνης ενώ μιλάει για την Φιλαρμονική και για την Μπάντα (του)…

9dsc_0229

Ερμηνευτές και μουσικοί επί σκηνής, χαιρετούν το κοινό που τους χειροκροτεί…

10dsc_0237

                     Λένε πως το χειροκρότημα είναι η τροφή του καλλιτέχνη. Κι αυτό στην σοπράνο μας Ευδοκία Μωυσίδου φαίνεται από την έκφρασή της…

11dsc_0226

Ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος είναι παλιός φίλος κι επισκέπτης της Λευκάδας…

12dsc_0241

Ο …πατριάρχης της Μπάντας Στάθης Γατζίας…

13dsc_0161

Το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κόσμου, ακούστηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια της συναυλίας!

******

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *