Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση: “Ο Μάγος του Οζ”

1DSC_0317

του Νίκου Γαζή

Πλούσια ήταν η τελευταία εβδομάδα σε αξιόλογα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα. Αυτό που ξεχωρίσαμε σαν πρώτο, ήταν οι δυο παραστάσεις με το θεατρικό έργο “Ο Μάγος του Οζ” που έγιναν την Τετάρτη και την Πέμπτη το βράδυ στο φοουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου -με ελεύθερη είσοδο- από το θεατρικό εργαστήρι του Παλεστρίνειου Ωδείου, υπό την σκηνοθεσία, διδασκαλία και καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Ζωής Σκιαδά. Θα πρέπει να πούμε πως το συγκεκριμένο θεατρικό εργαστήρι λειτουργεί από το 1995 κι έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία δεκάδες θεατρικά έργα! Που σημαίνει πως πρέπει να παραδεχτούμε, ότι επιτυχία που επαναλαμβάνεται μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι…

Προσωπικά έχω παρακολουθήσει αρκετές απ΄τις θεατρικές παραστάσεις του Παλεστρίνειου Ωδείου κατά τα τελευταία χρόνια κι ομολογώ πως όλες τις βρήκα εντυπωσιακές. Έτσι δεν θα μπορούσα να χάσω τον Μάγο του Οζ, τον οποίο παρακολούθησα στην παράσταση της Τετάρτης, αλλά επειδή μου άρεσε πολύ, έκανα κι ένα σύντομο πέρασμα και την Πέμπτη! Οφείλω να πω πως εντυπωσιάστηκα!

Η υπόθεση του έργου περιληπτικά έχει ως εξής:  Η Ντόροθυ, θα βρεθεί μετά από ένα κυκλώνα στην παραμυθένια πόλη, όπου θα γνωρίσει το άμυαλο  Σκιάχτρο, τον άκαρδο Ξυλοκόπο, το φοβισμένο λιοντάρι και όλοι μαζί θα ψάξουν το δρόμο για τον Μάγο του Οζ.
Πρόκειται για έργο με γοργή δράση, με ποιοτικό χιούμορ που τονίζει το αγαθό της φιλίας και της ομαδικότητας, με ωραία σκηνικά και κοστούμια, που είναι επενδυμένο με την υπέροχη μουσική του Κατσαρού.

Μετά την παράσταση ρωτήσαμε την κα Σκιαδά για τις ιδιαιτερότητες μιας παιδικής παράστασης και μας είπε τα εξής:

Μια παιδική θεατρική παράσταση, απαιτεί καλή προετοιμασία και ομαδική δουλειά από τα παιδιά που συμμετέχουν. Στην θεατρική μας ομάδα, της οποίας την ευθύνη έχω εγώ εδώ και δεκαετίες και αποτελείται από παιδιά ηλικίας από πέντε μέχρι δώδεκα χρονών, δίνουμε  μεγάλη προσοχή στην επιλογή των έργων, στην διανομή των ρόλων, στη διδασκαλία του κάθε ρόλου, ανάλογα με τις δυνατότητες και την ηλικία του κάθε παιδιού και βέβαια στο γενικότερο τελικό στήσιμο, με τα κατάλληλα σκηνικά, κουστούμια κ.λ.π.  Τις περισσότερες φορές, την μουσική των τραγουδιών τη γράφουμε μαζί με τον φίλο κι εξαιρετικό μουσικό Γεράσιμο Μεσσήνη.
Αισθάνομαι όμως πολύ τυχερή και αυτή τη φορά για την θεατρική μου ομάδα, την οποία συγχαίρω και αναγνωρίζω όλα τα μέλη της σαν ισάξια: Με λίγα λόγια, η Αλεξάνδρα Καββαδά, η Βάλια Γαρυφάλλου, η Αμαλία Γλένη, η Αριστιάνα Θεριανού, η Χριστιάνα Μεσσήνη, η Σήλια Καββαδά, η Τζορτζίνα Καββαδά, η Σήλια Κυρίτση και η Κλεοπάτρα Σπανουδάκη ήταν όλες τους υπέροχες!…”

Συγχαρήκαμε την κα Σκιαδά και την θεατρική ομάδα της και δεσμευτήκαμε πως και στην  επόμενή της παράσταση θα είμαστε εξάπαντος εκεί…

***

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *