Υπό βροχή έγιναν σήμερα Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της Ένωσης…

1DSC_0059

Με καταιγίδες και συνεχή βροχή που παρέπεμπε σε αρχές χειμώνα, εψάλη σήμερα η Δοξολογία και έγινε η κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της Ένωσης των επτανήσων με την Ελλάδα.

Όπως παραδοσιακά συνηθίζεται, ο Ιερός Ναός του Παντοκράτορα (ιδιοκτησίας των οικογενειών Βαλαωρίτη και Σταύρου) στην κεντρική αγορά της Λευκάδας, άνοιξε σήμερα προκειμένου να γίνει εκεί η πανηγυρική Δοξολογία για την ΄Ενωση των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλος προεξάρχων μεγάλης ομάδας κληρικών.

5DSC_0044

3DSC_0035

Στο ψαλτήρι έψαλλε η χορωδία του Ι. Ναού του Αγ. Νικολάου ενισχυμένη από χορωδιακό τμήμα του Ορφέα (και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο…).

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Τύπου (εκ των ΑΝΕΛ) κ. Τέρενς Κουίκ, οπότε αποκαταστάθηκε και η τάξη στην σειρά με την οποία το πρωτόκολλο προβλέπει να στήνονται οι επίσημοι κι έτσι είδαμε τον βουλευτή να προηγείται αυτή τη φορά του …αντιπεριφερειάρχη!

2DSC_0021

(Πάνω: Η παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου (δεξιά) αποκατέστησε την πρωτοκαθεδρία του βουλευτή -έναντι του αντιπεριφερειάρχη- και χωρίς έριδες αυτή την φορά…)

4DSC_0054

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συμπατριώτης μας διακεκριμένος νομικός και πρώην (υπηρεσιακός) υπουργός καθηγητής κ. Σ. Φλογαΐτης.

6DSC_0078

Η βροχή συνεχίστηκε αμείωτη και στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της παραλίας, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα όλα να γίνουν γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να μην βραχούν περισσότερο οι επίσημοι  προσκεκλημένοι. Και το ανεμοβρόχι ήταν τέτοιο ώστε εδώ βλέπετε τον  κυβερνητικό εκπρόσωπο να σταυροκοπιέται αμέσως μετά την κατάθεση του στεφανιού…

7DSC_0082

Ο βουλευτής αντίθετα, απέφυγε σταυροκοπήματα (παρότι ψάλτης και χειροθετημένος αναγνώστης)…

Χρόνια πολλά σ΄ όλους τους  Λευκαδίτες, αλλά και σ΄ όλους τους Επτανήσιους.

8DSC_0106                                                                                   σ

Και του χρόνου…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *