Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι. Μονή του Αγ. Νικολάου στη Νηρά

1DSC_0181

Τελέστηκε την Δευτέρα το απόγευμα με κάθε μεγαλοπρέπεια από ομάδα ιερωμένων ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας στην Ι. Μονή του Αγίου Νικολάου στην Νηρά. Αρκετοί ήταν οι πιστοί συμπατριώτες μας που έφθασαν μέχρι την πανέμορφη αυτή Νότια εσχατιά του νησιού μας για να προσκυνήσουν και να τιμήσουν το πέρασμα του ιερού σκηνώματος του Αγίου απ΄τον τόπο μας, κοντά χίλια χρόνια νωρίτερα….

Στον ρόλο οικοδέσποινας η Ηγουμένη γερόντισσα Αντωνία, βοηθούμενη από τις αδελφές μοναχές της Ι. Μονής, που έκαναν ότι μπορούσαν για να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους προσκυνητές, ενώ σε μας που είχαμε πάνω από έναν χρόνο να τις επισκεφθούμε, ήταν φανερή η πρόοδος και το νοικοκύρεμα της Ι. Μονής, που ξεκινούσε απ΄την νέα περίφραξη και κατέληγε στις λεπτομέρειες της αυλής και των περιποιημένων λουλουδιών στο χώρο. Σταθερά παρών, αν και διακριτικός όπως πάντα, ο (συνταξιούχος) Αθανίτης ιερέας με την βιβλική μορφή, που απ΄την αρχή της επανασύστασής της προσφέρθηκε και λειτουργεί στην Ι. Μονή, ο πατήρ Ερωτόκριτος Ρομποτής.

Χρόνια πολλά λοιπόν σ΄ όλους και να είναι πάντα καλά στην ιερή διακονία τους, σ΄αυτό το απάγγειο και κατανυκτικό λιμάνι ψυχών…

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Ν. ΓΑΖΗ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *