Το Επιμελητήριο έκοψε την πίτα του

Επιμ.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27/2/2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας η εκδήλωση του φορέα για την κοπή της πίτας του νέου έτους.

Εκτός από τη διοίκηση του φορέα και επαγγελματίες του Νομού παρέστησαν ο Μητροπολίτης Λευκάδας, κ.κ. Θεόφιλος, ο Βουλευτής Λευκάδας, ο Δήμαρχος Μεγανησίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικητάκης, η κα Λουκία Κατωπόδη, Περιφερειακή Σύμβουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λευκάδας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών εμπορικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και σωματείων.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ουσιαστικά και μια ευκαιρία για την παρουσίαση των έως τώρα πεπραγμένων της διοίκησης. Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, υγεία και κάθε επιτυχία, υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε:

α) Να ανταποκριθεί το Επιμελητήριο στο γνωμοδοτικό του ρόλο. Ο κ. Σκιαδαρέσης τόνισε εκτός από τις διαρκείς παρεμβάσεις που γίνονται προκειμένου να υπερασπιστεί ο φορέας τα συμφέροντα των μελών του, τις συντονισμένες ενέργειες στις οποίες προχώρησε ύστερα από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015 διεκδικώντας τη πλήρη αποζημίωση των σεισμοπαθών επιχειρήσεων αλλά και κάθε δυνατή φορολογική, ασφαλιστική και κάθε είδους διευκόλυνση όλων των κατοίκων του Νομού.

β) Να καλύπτει τις ανάγκες των μελών του προχωρώντας στη πλήρη ενημέρωσή τους για κάθε θέμα που τους αφορά αλλά και μέσω της υλοποίησης ημερίδων και σεμιναρίων.

γ) Να παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες στα μέλη του (on line σύμβουλος του επαγγελματία, ηλεκτρονικές υπηρεσίες τουριστικής διαφήμισης και ηλεκτρονικού εμπορίου, κτλ).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις που ανέλαβε το Επιμελητήριο στο τομέα του τουρισμού, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η απονομή στο φορέα του αργυρού βραβείου στην κατηγορία Travel & Transportation για την υποψηφιότητα «Αύξηση εισερχόμενου τουρισμού στη Λευκάδα, που επετεύχθη με την σύνδεση νέων αεροπορικών συνδέσεων και την ένταξη της Λευκάδας για πρώτη φορά σε πρόγραμμα κρουαζιέρας» σε εκδήλωση των Tourism Awards που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Σκιαδαρέσης ανέφερε τις μεγάλες επιτυχίες του φορέα και πιο συγκεκριμένα, τη συνέχιση της αεροπορικής σύνδεσης του Ακτίου με τη Βενετία μέσω της Volotea, τη σύνδεση με το Λονδίνο μέσω της Easy Jet για δεύτερη χρονιά, καθώς και την σύνδεση με την Αθήνα μέσω της Aegean για επίσης δεύτερη χρονιά. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην συνέχιση του προγράμματος κρουαζιέρας με την αύξηση των αφίξεων του Seabourn Odyssey για το 2016 και προανήγγειλε την άφιξη νέου κρουαζιερόπλοιου, σχεδόν διπλάσιου σε χωρητικότητα από το 2017. Τέλος, έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο, που πρόκειται να παρουσιαστεί δημοσίως μέχρι το προσεχή Μάιο, τη μελέτη του brand name του Νομού.
Ο κ. Σκιαδαρέσης δεσμεύτηκε ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας θα εξακολουθήσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της προβολής του Νομού Λευκάδας αναλαμβάνοντας συνεχώς νέες πρωτοβουλίες, όμως τόνισε ότι στην προσπάθεια που καταβάλλεται και προκειμένου αυτή να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία τόσο με τους αρμόδιους τουριστικούς φορείς όσο και με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και η διοίκηση του φορέα ευχαριστούν από καρδιάς όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου και εύχονται σε ολόκληρη την επιχειρηματική κοινότητα υγεία και κάθε ευτυχία.
Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *