Εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αθήνα της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής

Βασιλ. 1

Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής, επ’ ευκαιρία της επετείου για την απελευθέρωση των Αθηνών από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής και της έκθεσης που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία με τίτλο: «η δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Μεγάρου, να γνωρίσουν την ιστορία του κτιρίου, να παρακολουθήσουν σχετικά βίντεο στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και να περιηγηθούν στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στο Μουσείο της Ακροπόλεως και στον Παρθενώνα. Το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές, οι γονείς και ο διευθυντής του σχολείου κ. Πάνος Γαζής επισκέφθηκαν το πλωτό μουσείο στο Φάληρο, το «Θωρηκτό Αβέρωφ». Πρόκειται για το μοναδικό δείγμα του τύπου «θωρακισμένο καταδρομικό» που διατηρείται στον κόσμο έως σήμερα . Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν, από εκπαιδευμένο μέλος του πληρώματος, την ιστορία του Αβέρωφ αλλά και στοιχεία που αφορούν την κατασκευή και λειτουργία του. Το Αβέρωφ συμμετείχε στον Α΄ Βαλκανικό πόλεμο, στον Α΄ Παγκόσμιο και στην απελευθέρωση τον Οκτώβρη του 1944.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *