Εκδηλώσεις του ΚΚΕ για το αιματηρό συλλαλητήριο αμπελουργών Λευκάδας του 1935

ΚΚΕ1

Η Τ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ διοργανώνει εκδηλώσεις για τα «80 χρόνια από το αιματηρό συλλαλητήριο των αμπελουργών της Λευκάδας το 1935»

Η 97χρονη ιστορία του ΚΚΕ, η πρωτοπόρα δράση για την οργάνωση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, κόντρα στην εξουσία των μονοπωλίων, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό είναι πλούσια με ηρωικές σελίδες. Το συλλαλητήριο των αμπελουργών της Λευκάδας δείχνει έμπρακτα το ρόλο των κομμουνιστών, του ΚΚΕ, στην πρωτοπορία των λαϊκών αγώνων. Δείχνει το μαζικό ηρωισμό του λαού σε συνθήκες σκληρών ταξικών συγκρούσεων, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων για τα «80 χρόνια από το αιματηρό συλλαλητήριο των αμπελουργών της Λευκάδας το 1935» έχει ως εξής:

Σάββατο 12 Δεκέμβρη στις 7μμ. στο πνευματικό κέντρο του δήμου : Ομιλία από τον Δημήτρη Πιτσιάβα μέλος του Γ.Π. Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας για το συλλαλητήριο των αμπελουργών και τα σύγχρονα συμπεράσματα. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού.

Κυριακή 13 Δεκέμβρη στις 7μμ. στο πρώην Δημαρχείο της Καρυάς: εκδήλωση – λαϊκό γλέντι αφιερωμένο στον κομμουνιστή Νιόνιο Καρφάκη που σκοτώθηκε από τον αστικό στρατό που επιστρατεύθηκε για να καταστείλει το συλλαλητήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *