Η εκδήλωση στα 2ο και 3ο Δημοτικά σχολεία

1. ΑΡΧΙΚΗ

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση με εκπαιδευτική ψυχαγωγία για τους μικρούς και χρήσιμη ενημέρωση για τους μεγάλους, ήταν η εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα (Κυριακή 1η Νοέμβρη 2015) πριν το μεσημέρι στα 20 και 30 Δημοτικά Σχολεία της πόλης. Η βασική ιδέα ήταν του Κέντρου Πρόληψης “Δίαυλος” που βρήκε θερμούς και ενεργούς συμπαραστάτες την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης με όλες τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δομές και δράσεις της, όπως το Κέντρο Νεότητας, το Φιλόπτωχο Ταμείο και τον Οίκο Αγάπης, καθώς και τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου, όπως το ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΗ, την Βοήθεια στο Σπίτι και τους παιδικούς σταθμούς.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να βρεθούν μικροί και μεγάλοι σ΄έναν χώρο σαν αυτό των σχολείων, όπου οι μεν μικροί θα απασχολούνται από ειδικευμένους παιδαγωγούς με διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως τα ομαδικά παιχνίδια, η ζωγραφική, οι κατασκευές, η μουσική κ.λ.π. και την ίδια ώρα οι μεγάλοι θα ενημερώνονται για τις κοινωνικές δομές που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας και τα προγράμματά τους, κάποια εκ των οποίων πιθανόν να τους είναι χρήσιμα στην δύσκολη συγκυρία που ζούμε.

Η επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η προσέλευση μεγάλων και μικρών ήταν εντυπωσιακή και πέρα απ΄τα παιδιά που διασκέδασαν με την ψυχή τους, πολλοί ήταν οι μεγάλοι που ενημερώθηκαν για πράγματα και δυνατότητες που υπήρχαν αλλά αγνοούσαν. Προσωπική και ενεργή παρουσία καθ’ ολόκληρη την ώρα της εκδήλωσης είχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλος με την ακολουθία του, ενώ υπήρχαν και ντεσκ με ανθρώπους των φορέων που προαναφέραμε οι οποίοι ενημέρωναν τον κόσμο, καθώς και εξειδικευμένοι παιδαγωγοί που ασχολήθηκαν με τα παιδιά.

Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί είναι του Νίκου Γαζή:

2

Στα ντεσκ (εδώ της Ι.Μ. και των κοινωνικών φορέων της), οι μεγάλοι ενημερώνονταν για δράσεις και προγράμματα…

3

Το ίδιο και στις κοινωνικές δομές του Δήμου…

4

Οι ιδιαίτερα δραστήριοι νέοι (στην ηλικία) ιερωμένοι χαμογελούν ευχαριστημένοι απ΄την επιτυχία της εκδήλωσης. Ο πάτερ Ιωαννίκιος (δεξιά), ως γνωστόν είναι η ψυχή του Κέντρου Νεότητας της Ι.Μ. και όχι μόνο…

5

Πανευτυχή τα παιδιά, εδώ επιδίδονται σε ομαδικό παιχνίδι στο αίθριο…

6

Κι εδώ ο Σεβασμιότατος επισκέπτεται κι ευλογεί τους λιλιπούτειους ζωγράφους…

7

Εκ των οποίων κάποιοι ζωγραφίζουν γονατιστοί και κάποιοι άλλοι ξαπλωτοί…

8

Άλλοι διασκεδάζουν παίζοντας οργανωμένα μουσική με ντέφια, ακολουθώντας το ρυθμό της …αρχιμουσικού με το μεγάλο ντέφι!

9

Ενώ στην αίθουσα κατασκευών, κάποιοι κατασκευάζουν αλλά και χρησιμοποιούν …μικρόφωνα!

10

Πως να μην είναι ψιλομουτρωμένοι μετά οι μικροί επισκέπτες, που ήρθε η ώρα να φύγουν για το σπίτι;

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *