Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στη Λευκάδα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

1. ΑΡΧΙΚΗ

Η θαυμάσια και ηλιόλουστη σημερινή μέρα στη Λευκάδα, ήταν ιδανική για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η Δοξολογία άρχισε στις 11:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, χοροστατούντος του σεβασμ. Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και με την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν υπήρξε, αφού ο Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης που ήταν στο πρόγραμμα να έρθει δεν ήρθε για προσωπικούς-οικογενειακούς λόγους.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος κ. Νικόλαος Κώτσης διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας και για μια ακόμη φορά (μετά την μουρμούρα που προκάλεσε ο αντίστοιχος πανηγυρικός της 25ης Μαρτίου απ΄ τον κ. Μιχάλη Μαραγκάκη) δημιουργήθηκε ξανά το ίδιο…

Στην συνέχεια η πομπή με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Λευκάδας μετέβη στο μνημείο των πεσόντων της παραλίας, όπου εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση για τους υπέρ Πατρίδας πεσόντες και έγινε κατάθεση στεφάνων απ΄ τους επισήμους.

Στις 12:00 υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής Λευκάδας έγινε η σχολική παρέλαση στον δρόμο μπροστά απ΄το πάρκο των ποιητών, με την ελληνική σημαία μόνη στο βάθρο και τους επισήμους στο ίδιο επίπεδο με τον κόσμο δεξιά κι αριστερά της. Κι αξίζει ίσως να σημειώσουμε, πως παρότι ξαναέχουμε μνημόνιο και μάλιστα σκληρότερο από πριν, όλα κύλησαν όμορφα και πολιτισμένα, χωρίς τις αντισυγκεντρώσεις, τις ασχήμιες και τις γραφικές ντουντούκες, που αμαύρωναν άλλες χρονιές αυτή την εθνική επέτειο, αφού τώρα οι επικεφαλείς τους πλέον βρίσκονταν απ΄την άλλη πλευρά του δρόμου…

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ απ΄ την Δοξολογία και τους μαθητές (μέσα και έξω απ΄τον Ι. Ναό), όπως και απ΄την κατάθεση των στεφάνων στην στήλη των πεσόντων, ενώ σύντομα θ΄ακολουθήσει ξεχωριστό πλούσιο φωτορεπορτάζ κι από την παρέλαση των μαθητών.

Α. Η Δοξολογία:

Β. Η κατάθεση στεφάνων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *