Οι εικαστικές διαδρομές έφθασαν απ΄την Κέρκυρα στη Λευκάδα

1

Έγιναν νωρίτερα απόψε (Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015) στην Ειδική Λευκαδιακή Πινακοθήκη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας τα εγκαίνια της Έκθεσης Κερκυραίων και Λευκαδίων καλλιτεχνών, σαν συνέχεια της έκθεσης “Εικαστικές Διαδρομές” που άνοιξε τις πύλες της στην Κέρκυρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015.

Η έκθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για την προσέγγιση και επαφή με την τέχνη ευρύτερου κοινού, κατοίκων και τουριστών, την ανάδειξη και προβολή της Επτανησιακής εικαστικής κληρονομιάς την προώθηση της σύγχρονης δημιουργίας, τη συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς,  τη συμβολή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στη συνοχή της Περιφέρειας, τη σύνδεση του πολιτισμού με την τουριστική ανάπτυξη.

Ο βασικός κορμός της δράσης περιλαμβάνει την ομαδική έκθεση ενδεικτικών έργων σύγχρονων Κερκυραίων και Λευκαδίων καλλιτεχνών, από τις συλλογές των αντίστοιχων Δημοτικών Πινακοθηκών.

Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο δήμαρχος Κερκυραίων κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, ο οποίος στην λιτή αποψινή εκδήλωση έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό, υποσχόμενος την παραπέρα σύσφιξη των πολιτιστικών επαφών και σχέσεων μεταξύ των δυο νησιών, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το παραδοσιακό φεστιβάλ φολκλόρ της Λευκάδας που έχεο ξεπεράσει τον μισό αιώνα ζωής.

Πριν απ΄ τον χαιρετισμό του δημάρχου Κερκυραίων καλωσόρισμα και χαιρετισμό είχε απευθύνει ο αντιπρόεδρος του Π.Κ. κ. Σπύρος Αρβανίτης, ο οποίος υποσχέθηκε από πλευράς του Π.Κ. προώθηση και ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων των νησιών Κέρκυρας και Λευκάδας, ενώ στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η υπάλληλος της Περιφέρειας κα Κατωπόδη και μετά ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κ. Δρακονταειδής.

Στην συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι επισκέφθηκαν τον χώρο της έκθεσης όπου ξεναγήθηκαν στα έργα των Κερκυραίων και Λευκαδίων καλλιτεχνών από τον κ. Δημήτρη Μηλιώτη και την κα Θεοδώρα Γεωργάκη.

Την μουσική επένδυση της βραδιάς είχε η Αγιο-Μαυρίτικη Παρέα, ενώ υπήρχε κι ένας μικρός μπουφές… Στην εκδήλωση εκτός των προαναφερομένων και τριών αντιδημάρχων, παρευρέθηκαν και κάποιοι Λευκαδίτες ζωγράφοι, έργα των οποίων υπάρχουν στην έκθεση.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Οκτώβρη 2015.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *