Πρόσκληση του Πνευματικού Κέντρου σε παρουσίαση βιβλίου

Δήμος Λευκάδας(σήμα)
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19:30.
στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Θεόδωρου Γ. Γιαννόπουλου:
«Πόθεν και πότε οι Έλληνες;»

Οι υπεύθυνες απαντήσεις της επιστήμης και η παρούσα κατάσταση της έρευνας για την πρώτη αρχή του ελληνικού πολιτισμού
(Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 2012, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2013)

Το βιβλίο έχει σαν στόχο να παρουσιάσει με συστηματικό, αλλά και εύληπτο τρόπο την ιστορία της μακράς και διεθνούς επιστημονικής έρευνας για την προέλευση του ελληνικού πολιτισμού. Καθώς το βιβλίο έτυχε από την πρώτη στιγμή μιας ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό της Λευκάδας, λόγω και των αναφορών του στην προϊστορία της Λευκάδας και στον ρόλο των ευρημάτων του W. Dörpfeld στο Στενό Μεγάλου Αυλακίου Λευκάδας στην έρευνα των απαρχών του ελληνικού πολιτισμού, η εκδήλωση θα έχει την μορφή διάλεξης του συγγραφέα με τίτλο:
«Το πρόβλημα της προέλευσης του ελληνικού πολιτισμού και ο ρόλος της Λευκάδας»

Στο πλαίσιο της διάλεξης θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθεί το πώς και γιατί τα ευρήματα του W. Dörpfeld στο Στενό της Λευκάδας μπορούν να γίνουν η αφετηρία για την κατανόηση ορισμένων βασικών αξόνων της διεθνούς επιστημονικής έρευνας για την «έλευση των Ελλήνων» και για το ευρύτερο ινδοευρωπαϊκό πρόβλημα. Αλλά και αντιστρόφως: θα καταδειχθεί το πώς η γενικότερη συζήτηση για την προέλευση και το χρονικό βάθος της ελληνικής γλώσσας δίνει νέα διάσταση σε ορισμένες σημαντικές πτυχές της προϊστορίας της Λευκάδας.

Μετά το τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
Τον συγγραφέα θα προλογίσει ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σπ. Αρβανίτης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας
Κωνσταντίνος Δρακονταειδής
Δήμαρχος Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *