Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη

λογοθ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη

   Ο  «ΣΟΥΗΔΟΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΣ,

με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Ελλάδα και Σουηδία.

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

                                                                                                                                      Ώρα 19.00

Ομιλητές:   Γιώργος    Παπαναστασίου Δήμαρχος Αγρινίου, Σαρδελής Χριστόφορος Καθηγητής Πανεπιστημίου Στοκχόλμης, Γιάννης Πολίτης δημοσιογράφος, Πέτρος   Χόρτης, Δικηγόρος. Παρεμβάσεις από π. δημάρχους και στελέχη Τ/Α. Αρβανίτης Σπύρος εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου Θα προβληθεί βίντεο για για την Τ/Α στην Σουηδία.

Πληροφορίες : Πνευματικό Κέντρο 26450 26635, Γ. Λογοθέτης    6946003661

 

Σημ. Μετά την εκδήλωση  -στις 10 το βράδυ- θα ακολουθήσει το παραδοσιακό έθιμο της ΒΑΡΚΑΡΟΛΑΣ από την Νέα Χορωδία Λευκάδας.

 

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΔΕ
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 43, 10681, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 3828464 aldeker@gmail.com

 

Ο «Ελληνο-Σουηδός» Δήμαρχος

Ένα βιβλίο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα

Πρόλογος Μίκη Θεοδωράκη

 

Συγγραφέας ο π. «Σουηδός Δήμαρχος» ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ Λευκάδας Γιώργος Λογοθέτης.

Μετά 25 χρόνια στην Σουηδία, χώρα-πρότυπο στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Λογοθέτης προσπαθεί  να δημιουργήσει ένα «Σουηδικό Δήμο» στην Ελλάδα.  Πρόκειται για ένα βιβλίο με τραυματικές αποκαλύψεις για την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημαντικό βοήθημα για τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους πολιτικούς,  και κυρίως για τους πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για την Τοπική  Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα. Συγχρόνως ο αναγνώστης ενημερώνει για τον τρόπο που λειτουργεί ο Σουηδικός Δήμος Solna στην Στοκχόλμη, όπου ο συγγραφέας έζησε 25 χρόνια.

Ο ίδιος  ο συγγραφέας   γράφει :

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια στην Σουηδία, συνειδητοποίησα ότι τα προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν μία από τις παθογένειες της νεώτερης Ελληνικής πραγματικότητας. Ενώ στην Σουηδία και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. η Τοπική Αυτοδιοίκηση  με τους αναπτυγμένους θεσμούς της  είχε την ευθύνη για ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής εξουσίας, στην Ελλάδα, στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας.

  

Από τον πρόλογο του Μίκη Θεοδωράκη :

Αγαπητέ μου Γιώργο.

    Θα ήθελα να σε συγχαρώ για την απόφασή σου να ασχοληθείς με τα κοινά και να αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο για την προκοπή του τόπου σου. Είναι το πιο σημαντικό και ιερό χρέος για τον κάθε πολίτη που έχει συνειδητοποιήσει όσα οφείλουμε στη χώρα μας, στο λαό, στην κοινωνία, και ιδιαίτερα στον τόπο που είδαμε το φως της ζωής.  Το δικό σου παράδειγμα μας υπενθυμίζει την ανάγκη να δώσουμε όλοι μαζί τα χέρια προκειμένου να λύσουμε τα τοπικά προβλήματα, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τις  προκλήσεις των καιρών.            

Για όλα αυτά αγαπημένε μου Γιώργο, να ξέρεις ότι σε συνοδεύουν οι πιο θερμές ευχές μου.

   Σε φιλώ με αγάπη.

Μίκης Θεοδωράκης   Σεπτέμβρης 2006

 

Χαρακτηριστικά είναι όσα καταθέτει στο βιβλίο  ο Γιώργος Κοντορίνης, Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου SOLNA (Σουηδία), και Πρόεδρος δικτύου Ελλήνων Αιρετών στην Ε.Ε. :

«Κύριο στοιχείουτου Σουηδικού μοντέλου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η εμπεδωμένη  οικονομική και διοικητική ανεξαρτησία και αυτοδυναμία των Δήμων. Είναι επίσης η συναίνεση μεταξύ των κομμάτων και παρατάξεων για το κοινό συμφέρον. Έτσι οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται και οι αναγκαίες αποφάσεις για την Αυτοδιοίκηση παίρνονται με βάση την συναίνεση και την συνεργασία…»

 

Είναι το τρίτο βιβλίο του Γιώργου Λογοθέτη.

Το πρώτο καταγράφει την ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και έχει τίτλο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα. Κυκλοφορεί στην Αγγλική και Κινέζικη γλώσσα. Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ. http://www.youtube.com/watch?v=PFee3vsnEbQ   Το δεύτερο βιβλίο είναι η βιογραφία του αείμνηστου Σουηδού πρωθυπουργού ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ και έχει τίτλο ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ.  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΔΕ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ : Ο Γιώργος Λογοθέτης γεννήθηκε το 1944 στον  Άγιο Πέτρο Λευκάδας.

Το 1963 μετανάστευσε στη Σουηδία  για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία και Δημοσιογραφία. Εργάστηκε στην Κρατική Σουηδική Τηλεόραση-Ραδιοφωνία 20 χρόνια ως δημοσιογράφος, και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ήταν μέλος της 7-μελούς αντιπροσωπείας του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜ) στην Σουηδία. Το 1988 μετά από πρόταση της διοίκησης της ΕΡΤ ήρθε στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην ίδρυση του Τρίτου  Κρατικού Τηλεοπτικού Καναλιού (ΕΤ3) με την ιδιότητα του διευθυντή τηλεόρασης. Από το 1992 έως το 2004  δίδαξε το μάθημα «Τηλεοπτική Παραγωγή» και «Δίκτυα Επικοινωνίας»,  στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.Για την δημοσιογραφική του προσφορά το 1991 τιμήθηκε με το Α ‘   Βραβείο τηλεοπτικού ρεπορτάζ IPEKTSI.  Υπήρξε μέλος της Ένωσης Σουηδών Δημοσιογράφων, της Παγκόσμιας Ένωσης Δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΜΘ και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Από το 2006 έως το 2010 διετέλεσε δήμαρχος ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ στη Νότια Λευκάδα.

 Προσωπική ιστοσελίδα του συγγραφέα www.theodorakisstory.gr

   Facebook     Γ.Λ.  YOU TUBE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *