Μικρή πυρκαγιά στον Πόρο, μεγάλη απέναντι στην Πάλαιρο

Σκλάβαινα

(Η φωτογραφία είναι από το www.palairosnews.blogspot.gr)

Δεν γλίτωσε τελικά κι η περιοχή μας απ΄την επίσκεψη του πύρινου εφιάλτη που κατακαίει τις τελευταίες μέρες την πατρίδα μας.

Στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Λευκάδας είχαμε δυο περιπτώσεις πυρκαγιάς: Στη Λευκάδα, ευτυχώς, μια πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι (Κυριακή 19/7/2015), λόγω της άμεσης κινητοποίησης  τέθηκε γρήγορα  υπό έλεγχο, πριν προφθάσει να προσλάβει ανεξέλεγκτες  διαστάσεις. Απέναντι όμως, στην περιοχή της Παλαίρου (οικισμός Σκλάβαινας), η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα επεκτάθηκε γρήγορα και μέχρι που άρχισε να νυχτώνει γίνονταν μεγάλες και συντονισμένες ενέργειες με επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα για την κατάσβεσή της.

Τ “οπτικό” μας πεδίο με τις φωτιές τέλος συμπληρώθηκε το μεσημέρι με μια φωτιά που εκδηλώθηκε απέναντι, στην παραλιακή ζώνη έξω απ΄την Πρέβεζα, η οποία όμως επίσης κατασβέστηκε γρήγορα.

Υπενθυμίζουμε πως οι καιρικές συνθήκες είναι άκρως επικίνδυνες για το ξέσπασμα πυρκαγιών και στην περιοχή μας και ως εκ τούτου απαιτείται αφενός τεράστια προσοχή εκ μέρους των πολιτών, ώστε να μην ξεκινήσει κάποια φωτιά και αφετέρου επαγρύπνιση για άμεση αντίδραση και ειδοποίηση την πυροσβεστικής, αμέσως μόλις αντιληφθούμε ενδείξεις φωτιάς οπουδήποτε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *