Εντυπωσιακή η καλοκαιρινή παιδική παράσταση του Ορφέα

αρχικη

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Εντυπωσίασε η καλοκαιρινή παιδική παράσταση του Ορφέα τους θεατές, που γέμισαν το Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας το Σάββατο (27-6-15) το βράδυ. Πρωταγωνιστές οι λιλιπούτειοι χορευτές και χορεύτριες του ιστορικού μουσικοφιλολογικού Ομίλου, οι οποίοι με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του τμήματος κας Δήμητρας Χατζηπαπά καθήλωσαν τους θεατές που τους καταχειροκρότησαν.

Η βραδιά ξεκίνησε με την βράβευση του “ισοβίτη” Ορφεΐστα Βασίλη Θερμού, πρωτοχορευτή για χρόνια, προέδρου, αλλά κυρίως εργάτη του Ορφέα. Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Ζακυνθινός Διονύσης Τσουράκης, που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ορφέα στην πρόσφατη GIOSTRA DI ZANTE στη Ζάκυνθο και μάλιστα νίκησε, ο οποίος πρόσφερε στον Όμιλο το σπαθί του ιππότη που κέρδισε κι ο Ορφέας τον βράβευσε χρίζοντάς τον  Λευκαδίτη!

Αναδρομή στην ιστορία και την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής και του χορού, ιδιαίτερα στα Επτάνησα κατά τους τελευταίους τρεις αιώνες, είχαμε στο κύριο μέρος της παράστασης. Κι οι μικροί χορευτές χόρεψαν σχεδόν τα πάντα, από καντρίλλιες και ευρωπαϊκά μέχρι καρσιλαμάδες, σμυρναΐκα και ρεμπέτικα των καφέ Αμάν, χωρίς να παραλείψουν ενδιάμεσα να παρουσιάσουν και θεατρικά σκέτς!

Θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην γίνει ιδιαίτερη αναφορά στα πανέμορφα χειροποίητα σκηνικά, που έφτιαξαν με πολύ μεράκι οι άνθρωποι του Ομίλου και γνωστοί “κατασκευαστές” του είδους, Καραβίας και Παπουτσόπουλος…

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Νίκου Γαζή:

1

Μέγα το πλήθος επί σκηνής των λιλιπούτειων χρευτών…

2

Ο Σπύρος πάνω-καταπάνω στην κονσόλα και δίπλα του η Έφη στο μικρόφωνο, πετυχημένη στον ρόλο κονφερασιέ…

3

Ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ., παρακολουθούν την παράσταση μεταξύ σκηνής και παρασκηνίων, έτοιμοι να επέμβουν σε ότι χρειαστεί…

 

 

 

Σχολιάστε

  1. Ακης τσεμης

    Σαν λευκαδιτης της Αθήνας παρακουθω πάντα τις εκδηλώσεις των σωματείων μας. Συγχαρητήρια στον Ορφέα για πολλοστή φορά.
    Καλό θα ήταν, σε μια επόμενη παρασταση, εάν συμπεριλαμβάνονται χορευτικά κομμάτια, το σωματείο να σκεφτεί τη χρησιμοποίηση των χορευτών του παιδικού χορευτικού σε αυτά και οχι μόνο της παιδικής χορωδίας που προφανώς δεν αποδίδουν αυτό που τα παιδιά που διδάσκονται χορό θα μπορούσαν να επιτύχουν.
    Συγχαρητήρια και πάλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *