Εκπληκτική η παιδική θεατρική παράσταση του Παλεστρίνειου Ωδείου!

Α2

Ένας λύκος πολιτισμένος, ποιητής και …αριστοκράτης, αυτοπαρουσιάζεται…

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις εικόνες)

Γνωρίζαμε για την ποιοτική μουσική παιδεία που για χρόνια τώρα παρέχει στους νεαρούς φιλόδοξους μουσικούς  το Παλεστρίνειο Ωδείο. Εκείνο που δεν γνωρίζαμε όμως -και το μάθαμε μόλις προχθές την Τετάρτη, παρακολουθώντας στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων” την παιδική θεατρική παράσταση “Ο Λουδοβίκος Ντε-Λυκ και η Κοκκινοσκουφίτσα”  – ήταν πως εξίσου θαυμάσια δουλειά γίνεται και στο Θεατρικό Εργαστήρι του Παλεστρινείου!

Ψυχή του Ωδείου και βασικότερος συντελεστής στην επιτυχία του είναι η διευθύντριά του κα Ζωή Σκιαδά, που εκτός απ΄ την προσωπική διδασκαλία της στα τμήματα πιάνου, αρμονίου και στα ανώτερα θεωρητικά, δημιούργησε (σαν παράλληλη δραστηριότητα για τα παιδιά που μαθαίνουν μουσική) το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι, την παράσταση του οποίου απολαύσαμε την Τετάρτη σε μια αίθουσα γεμάτη από μικρούς και μεγάλους θεατές!

Επρόκειτο για μια θεατρική παράσταση βασισμένη στην ευρηματική παραλλαγή (της Τ. Κακουλή) του γνωστού παραμυθιού, με τον κακό λύκο και την Κοκκινοσκουφίτσα, κατά την οποία ο Λουδοβίκος Ντε-Λυκ που θεωρεί τον εαυτό του λύκο πολιτισμένο, ποιητή και …αριστοκράτη, θέλει να εξαλείψει το κακό όνομα των λύκων απ΄την συνείδηση των παιδιών, βάζοντας στόχο ζωής ν΄ανατρέψει τις εντυπώσεις… Έτσι αντί να φάει την Κοκκινοσκουφίτσα και την γιαγιά της και να σκοτωθεί κι ίδιος απ΄τον κυνηγό, όπως γίνονταν στο κλασικό παραμύθι, αυτός μηχανεύεται σχέδιο που καταλήγει να …παντρέψει την Κοκκινοσκουφίτσα με τον γιό του κυνηγού, τον Μάρκο και το σημαντικότερο, να δείξει ο ίδιος τον καλό του εαυτό!

Καλά προετοιμασμένοι κι εντυπωσιακοί στο ρόλο τους οι λιλιπούτειοι πρωταγωνιστές της παράστασης,  χάρισαν σε μικρούς και μεγάλους θεατές ένα πολύ ευχάριστο δίωρο θέαμα. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην παράσταση ήταν εντυπωσιακά κι αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων, είναι αδύνατο όμως να μην κάνει κανείς ειδική αναφορά στο απίστευτο υποκριτικό ταλέντο αλλά και στην τεράστια άνεση επί σκηνής της Τζορτζίνας Καββαδά -που υποδύονταν τον …πολιτισμένο, αριστοκράτη  και ποιητή λύκο!

Στον τριπλό ρόλο της Μαμάς, της Γιαγιάς και του Παραμυθά ήταν η Κωνσταντίνα Σταματέλου, στον ρόλο της Κοκκινοσκουφίτσας ήταν Σήλια Κυρίτση, στον ρόλο του Πουλιού Α΄ και του (γαμπρού τελικά) Μάρκου ήταν η Αλεξάνδρα Καββαδά, ενώ στον ρόλο του Πουλιού Β΄και του Κυνηγού ήταν η Βάλια Γαρύφαλου. Τα δυο “Λουλούδια” που εμπλούτισαν με την παρουσία και τις χορευτικές φιγούρες τους την παράσταση ήταν η Εύα Διγενή και η Μαρία Βαζούκη (απ΄ την Σχολή Χορού της Ευρυδίκης Μεσσήνη).

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ απ΄την παράσταση:

ΑΡΧΙΚΗ

Η δημιουργός του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζωή Σκιαδά με δυο απ΄τους …πρωταγωνιστές της, λίγο πριν την παράσταση!

Α3

Σηκώνει απειλητικά τη σκούπα η γιαγιά, μόλις αντιλαμβάνεται ποιον έχει απέναντί της…

Α4

Στο τέλος: Οι πρωταγωνιστές επί σκηνής δρέπουν το χειροκρότημα…

Α7

Ανακουφισμένη και πανευτυχής η κα Ζωή ποζάρει με τα “παιδιά της”…

Α8

Λουδοβίκος & Σια επί σκηνής…

Α9

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *