Γιορτάζει αύριο η “Κυρά του βαράχου”

Γιορτάζει αύριο η “Κυρά του βαράχου”

Της Αγίας Κυριακής αύριο (7 Ιουλίου 2017) και γιορτάζει το ομώνυμο εκκλησάκι στην χερσόνησο απέναντι απ΄το Νυδρί, που ταυτόχρονα είναι και η προστάτιδα τόσο του Νυδριού όσο και του Βλυχού.

Σύμφωνα με την παράδοση, παραπλέοντας τη νύχτα οι ναυτικοί την χερσόνησο στο σημείο που είναι σήμερα το εκκλησάκι της Αγίας, έβλεπαν μέσα στην νύχτα ένα παράξενο φως στην σπηλιά του βράχου. Ερευνώντας το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο κάποια μέρα, βρήκαν σφηνωμένη ψηλά σ΄ ένα κοίλωμα του βράχου, σαν μικρή σπηλιά, το εικόνισμα της Αγίας Κυριακής! Κι έτσι έχτισαν με ευλάβεια το εκκλησάκι, μεταφέροντας εκεί την εικόνα. Την επόμενη φορά όμως που πήγαιναν να την προσκυνήσουν, διαπίστωναν πως η εικόνα έλλειπε απ΄το προσκυνητάρι και κοιτάζοντας στο βράχο, εύρισκαν την  εικόνα εκεί, στην αρχική της θέση! Βλέποντας πως όσες φορές κι αν την μετέφεραν  μέσα στο εκκλησάκι, αυτή ξαναβρίσκονταν μυστηριωδώς στον βράχο, την άφησαν εκεί και στο προσκυνητάρι έβαλαν μια καινούργια…

Απόψε το βράδυ και αύριο όλη την ημέρα μικρά και μεγάλα σκάφη θα μεταφέρουν τους προσκυνητές απ΄τοΠΑΝΗΓΥΡΙ λιμάνι του Νυδριού στο εκκλησάκι της Αγίας, όπου απόψε θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και αύριο η Θεία Λειτουργία, ενώ στο Βλυχό στην ταβέρνα “ΘΡΑΚΑ” θα υπάρξει, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, παραδοσιακό πανηγύρι  με δημοτικολαϊκές ορχήστρες τόσο απόψε όσο και αύριο το βράδυ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *