Παρουσίαση ποιητικής συλλογής ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Νίκου Σιδέρη

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-Τμήμα Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του γνωστού ψυχίατρου-ψυχαναλυτή και συγγραφέα Νίκου Σιδέρη, με τίτλο: «Αηδόνι Ερείπια  και άλλα ποιήματα» (Αρμός 2022).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας (Διοικητήριο, οδός Αντ. Τζεβελέκη).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

  • Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού, Διδάκτωρ Φιλολογίας, συγγραφέας, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας
  • Κοσμάς Κοψάρης, Διδάκτωρ Φιλολογίας, μεταδιδακτορικός ερευνητής ΕΚΠΑ, κριτικός λογοτεχνίας
  • Και ο ποιητής

Ποιήματα θα διαβάσουν:

Αγγελική Κόγκα,  φιλόλογος-μουσικός, Οργανωτική Γραμματέας Συνδέσμου Φιλολόγων

Αναστασία Κορκού, φιλόλογος, Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρισταμένους

Η εκδήλωση θα κλείσει με δεκαπεντάλεπτο μουσικό πρόγραμμα

Κιθάρα: Παναγιώτα Ρουμελιώτη, Φλάουτο: Όλγα Καφάσλα.

 

Για τον Νίκο Σιδέρη και το έργο του

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του γνωστού ψυχίατρου-ψυχαναλυτή και συγγραφέα Νίκου Σιδέρη, με τίτλο: «Αηδόνι Ερείπια  και άλλα ποιήματα» (Αρμός 2022).

Ο Νίκος Σιδέρης συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την έγκυρη επιστημονική παρουσία με τη συγγραφική δραστηριότητα, πάνω σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα ζητήματα της ψυχολογίας (και ειδικότερα της ψυχολογίας του παιδιού και του εφήβου και της επικοινωνίας μεταξύ παιδιών και ενηλίκων) και στην αποτελεσματική και γόνιμη διαχείρισή τους. Επιπλέον, διαθέτει ο ίδιος τη βαθιά ανθρώπινη ψυχική και συναισθηματική ευαισθησία, ώστε να μετέχει δημιουργικά στο πεδίο της λογοτεχνικής γραφής- και της ποιητικής δημιουργίας (Το Αηδόνι… είναι η 5η ποιητική του συλλογή, την οποία προλογίζει ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές μας και πρέσβης επί τιμή, Γιώργος Βέης).

Από τα μπεστ-σέλερ «Και όμως μιλάνε-Έφηβος λόγος» (Καστανιώτης, 1999) και «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο, γονείς θέλουν» (Μεταίχμιο, 2009) μέχρι το τελευταίο «Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον» (Αρμός, 2022) μεσολαβεί μια πλειάδα έργων του, επιστημονικών (μελέτες, δοκίμια) και λογοτεχνικών (ποίηση, μυθιστόρημα, παιδικά), τα οποία διδάσκουν, ερμηνεύουν, προτείνουν, συγκινούν, γοητεύουν.

Με το χάρισμα της άνεσης, της γνώσης, της απλότητας και του χιούμορ, μας έχει προσφέρει –και στη Λευκάδα- μοναδικές πνευματικές στιγμές.

Ας τον ακούσουμε για μια ακόμα φορά!

Για ν’ακούσουμε τ’Αηδόνι… 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *