Κάλεσμα σε εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ

Κάλεσμα σε εκδήλωση συζήτηση του ΚΚΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ: ΛΟΥΪΖΑ ΡΑΖΟΥ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 18:30 – ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Φίλες και φίλοι,

Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. Τα σχέδια προσάρτησης των κατεκτημένων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία από τη μία μεριά και η πολύμορφη στήριξη, ακόμη και με βαρύ οπλισμό, του ευρωατλαντικού στρατοπέδου στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι από την άλλη τροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και πολέμου. Είναι πλέον ορατοί οι κίνδυνοι να γενικευτεί η σύγκρουση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σε άλλα σημεία στον πλανήτη.

Απέναντι στη ζοφερή κατάσταση, αποτελούν ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας οι αγώνες και μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε πολλές χώρες. Είναι μαζικοί αγώνες ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή σε αυτόν, ενάντια στους υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Γίνονται μαζικοί αγώνες ενάντια στις συνέπειες της ενεργειακής φτώχειας και της ακρίβειας, ενάντια στην προσπάθεια να φορτωθεί για μια ακόμη φορά στις πλάτες των εργαζομένων ο λογαριασμός του πολέμου, των εκατέρωθεν κυρώσεων ανάμεσα σε ΕΕ και Ρωσία. Για μια ακόμα φορά γίνεται προσπάθεια από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις να φορτωθεί στις πλάτες των λαών οι συνέπειες από την πολύπλευρη στήριξη του κεφαλαίου. Είναι σημαντική παρακαταθήκη η επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη, που μπορεί να δώσει ώθηση για τη συνέχεια των αγώνων.

            ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ:

Σε όλους και όλες που παλέψαμε μαζί στους χώρους δουλειάς, σε όσους δίνουμε καθημερινά μαζί τη μάχη ενάντια στους αντιλαϊκούς κυβερνητικούς νόμους.

Σε όσους αμφισβητούν και εναντιώνονται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις κυρώσεις που πληρώνουν τελικά οι λαοί.

Στους νέους και τις νέες, που τα ωραιότερα χρόνια της ζωής τους τα ζουν μέσα σε μια διαρκή «κρίση»: Παλιότερα με τα μνημόνια, μετά με την πανδημία, τώρα με την ακρίβεια, τον πόλεμο, την ανασφάλεια για το αύριο.

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Στα ακόμη πιο δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, στη «βαρυχειμωνιά» της ακρίβειας, της ανέχειας, του πολέμου, «ασπίδα» μας είναι η οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης και η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Με δυνατό το ΚΚΕ, με μαζική εργατική – λαϊκή αντεπίθεση μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή, για τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας μια ώρα νωρίτερα νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του.

Καλούμε σε αποφασιστικό, μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους, του βιοτικού επιπέδου και εισοδήματός τους, για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Για ένα μέλλον χωρίς την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα του σήμερα.

Τώρα ήρθε η ώρα να φανεί η δύναμη του λαού!

Η αγανάκτηση και η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *