Στην Οδό Θ. Φλογαΐτη φέτος η παρέλαση της 28ης Θκτωβρίου

Στην Οδό Θ. Φλογαΐτη φέτος η παρέλαση της 28ης

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Η οδός Θεοδ. Φλογαΐτη ο νέος χώρος της Παρέλασης – Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν – Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

 

Η παραλιακή οδός Θεοδώρου Ν. Φλογαΐτη, στο τμήμα μεταξύ των οδών Α. Κατωπόδη και Δημ. Γολέμη, είναι ο νέος χώρος διεξαγωγής παρελάσεων, αρχής γενομένης από την παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2022. Την απόφαση αυτή έλαβαν από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς και Αρχές (Περιφέρεια, Δήμος, Τροχαία, Α’-θμια Εκπαίδευση, Β’-θμια Εκπαίδευση, Πυροσβεστική, Λιμενικό, κ.ά.) μετά από διαβούλευση.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, ως αρμόδια για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού των θεσμοθετημένων Εθνικών Εορτών και Επετείων, επανέφερε την πρότασή της για διεξαγωγή της παρέλασης στην Θεοδ. Φλογαΐτη, δεδομένων και των εργασιών ανάπλασης, που γίνονται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Λευκάδας. Η πρόταση – η οποία είχε συζητηθεί και τον Φεβρουάριο του 2020 αλλά δεν προχώρησε λόγω της πανδημίας της Covid-19 – έτυχε θετικής αποδοχής από τους εμπλεκόμενους Φορείς και Αρχές, οι οποίοι μέσα από μια σειρά συσκέψεων και επί τόπου αυτοψιών κατέληξαν στην τελική λύση.

Στην Οδό Θ. Φλογαΐτη φέτος η παρέλαση της 28ης Θκτωβρίου

«Σε θετικό πνεύμα και μέσα από εποικοδομητικό διάλογο συνθέσαμε απόψεις για το νέο χώρο της Παρέλασης στην πόλη της Λευκάδας, με γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με το βλέμμα στο μέλλον, θέλουμε να λαμπρύνουμε ακόμα περισσότερο τις παρελάσεις, διευρύνοντας τη συμμετοχή και βελτιώνοντας οργανωτικά θέματα» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Σε σημερινή σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδας, Νικόλαο Νικολάου, και τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδας, Χριστοφάνη Σιώζο, διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και αποφασίστηκαν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.

 

Από τα μεσάνυκτα 27 προς 28 Οκτωβρίου 2022, απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων:

 • Και στα δύο ρεύματα της οδού Θεοδ. Φλογαΐτη, στο τμήμα από τη συμβολή της με την ανώνυμη οδό μεταξύ 1ου Δημοτικού & 1ου Γυμνασίου, μέχρι τον κυκλικό κόμβο με την Δημ. Γολέμη (ο κόμβος θα λειτουργεί).
 • Στην οδό Α. Κατωπόδη, στον τμήμα από Αντ. Τζεβελέκη μέχρι Θεοδ. Φλογαΐτη.

 

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις ρυθμίσεις και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Στην Οδό Θ. Φλογαΐτη φέτος η παρέλαση της 28ης Θκτωβρίου

 

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου

 

Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός των

 • Δημόσιων Καταστημάτων,
 • Στρατιωτικών Καταστημάτων,
 • Δημοτικών & Κοινοτικών Καταστημάτων,
 • Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.),
 • Καταστημάτων Τραπεζών,
 • Ιδιωτικών Καταστημάτων,
 • Οικιών, και
 • Ελλιμενισμένων Πλοίων,

από τις 8:00 π.μ. της 26ης Οκτωβρίου 2022 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2022.

 

Φωταγώγηση των

 • Δημόσιων Καταστημάτων,
 • Στρατιωτικών Καταστημάτων,
 • Δημοτικών & Κοινοτικών Καταστημάτων,
 • Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., και
 • Στρατιωτικών Μονάδων,

κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2022.

 

Ομιλίες σε

 • Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
 • Δημόσιες Υπηρεσίες, και
 • Ν.Π.Δ.Δ.

την 27η Οκτωβρίου 2022, με θέμα τη σημασία της εορτής με μέριμνα των Διευθυντών αυτών.

 

Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης της Λευκάδας, εκπροσώπων

 • των μαθητών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
 • των Προσκόπων και Οδηγών,

την 27η Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. Οι αντιπροσωπείες θα προσέρχονται συντεταγμένα με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους. Κατά το προσκύνημα θα παρίστανται αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών και Εφέδρων.

 

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών στις 7:30 π.μ. της 28ης Οκτωβρίου 2022

 

Συγκέντρωση Φιλαρμονικής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας Λευκάδας στις 11:00 π.μ. της 28ης Οκτωβρίου 2022, δια της οδού Στρατηγού Ιωάννου Μελά.

 

Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Ευαγγελίστριας Λευκάδας στις 11:00 π.μ. της 28ης Οκτωβρίου 2022, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλος.

 

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης της Λευκάδας, στις 11:30 π.μ. της 28ης Οκτωβρίου 2022. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Παρέλαση στις 12:30 π.μ. της 28ης Οκτωβρίου 2022 στην παραλιακή οδό Θεοδώρου Ν. Φλογαΐτη, στο τμήμα μεταξύ των οδών Α. Κατωπόδη και Δημ. Γολέμη.

Στην Οδό Θ. Φλογαΐτη φέτος η παρέλαση της 28ης Θκτωβρίου

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *