Υιοθέτηση της ευρεσιτεχνίας “ΝΟ ΚΑΚΑ” από τον δήμο Λευκάδας

Υιοθέτηση της ευρεσιτεχνίας “ΝΟ ΚΑΚΑ” από τον δήμο Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 11/10/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4/10), ο δήμος Λευκάδας πραγματοποίησε εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των μικρών δημοτών αλλά και τη παρουσίαση του νέου προγράμματος «ΝΟ ΚΑΚΑ», στην κεντρική πλατεία την Παρασκευή 7/10/2022.

 

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν δεκαπέντε κυτία «ΝΟ ΚΑΚΑ», που περιέχουν χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης με στόχο, από τη μια να υποστηριχθούν οι κηδεμόνες δεσποζόμενων σκύλων στην περισυλλογή των ακαθαρσιών, και από την άλλη την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ενεργή φιλοπεριβαλλοντική τους στάση απέναντι στα αδέσποτα ζώα.  Πρόκειται για μία ελληνική πατέντα, της κ. Μαρίας Αρκούδη, που έχει παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή του, η οποία και παρουσίασε τον τρόπο που μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο συνοδός ενός σκύλου για να μαζέψει τις ακαθαρσίες του. Κατασκευάζονται στην Ελλάδα από ανακυκλωμένο χαρτί. Η προμήθεια έγινε από την Υπηρεσία Καθαριότητας.

 

Με τη συνεργασία όλων, και με την τήρηση των κανόνων και των νόμων, και την ελάχιστη ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο θέμα μπορούμε να διατηρούμε τις πλατείες, τα πάρκα και τους δρόμους μας καθαρούς και ασφαλείς, απαλλαγμένους από τις ακαθαρσίες των ζώων, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Υιοθέτηση της ευρεσιτεχνίας “ΝΟ ΚΑΚΑ” από τον δήμο Λευκάδας

Τα 15 σημεία όπου έχει τοποθετηθεί η εγκατάσταση με το χάρτινο φαρασάκι μιας χρήσης είναι τα εξής:

 

Δ.Ε. Λευκάδας

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας/αρχή πεζόδρομου, οδός  Άγγ. Σικελιανού

Πλατεία Τζεβελέκη, οδός Γ. Δαίλπφερδ

Πλατεία Φοίνικα (πλησίον Information Center), οδός Γολέμη

Αρχή πεζοδρομίου (πλησίον Taste & Coffee), οδός Γολέμη

Είσοδος Μαρίνας, οδός Φλογαΐτη

Πλατεία 8ης Μεραρχίας (Αζαλέα), οδός 8ης Μεραρχίας

Πλατεία Μαρκά, οδός Σκιαδαρέση

Κεντρική Πλατεία, (έμπροσθεν Αγ. Σπυρίδωνα), οδός Δαίρπδελφ & Βερροιώτη

Δημοτικό Στάδιο “Πλάτωνας Γρηγόρης”

Κλειστό Γυμναστήριο Λευκάδας, οδός Γιαννουλάτου & Π. Ροντογιάννη

Πεζόδρομος Αγ. Νικήτα

Δ.Ε. Ελλομένου: Παραλία Νυδριού (2)

Δ.Ε. Απολλωνίων: Παραλιακός Βασιλικής (σχολεία)

Δ.Ε. Καρυάς: Πλατεία Καρυάς

 

Στην εκδήλωση ήταν παρούσα και η εκπαιδευτικός, ζωοθεραπεύτρια και συγγραφέας κ. Κατερίνα Παπαποστόλου, ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ.. Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου της «Το κλειδί των θαυμάτων», ευαισθητοποίησε τους μικρούς δημότες όσο αφορά τα αδέσποτα.  Από μέρος των εσόδων των βιβλίων που πουλήθηκαν στην εκδήλωση, η κ. Παπαποστόλου δώρισε ξηρά τροφή για τα αδέσποτα στις φιλοζωικές του δήμου μας.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, ο οποίος ανέφερε: «Πρόκειται για μια ελληνική πατέντα η οποία και υποστηρίζει το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά σέβεται και το περιβάλλον, καθώς τα συγκεκριμένα φαρασάκια είναι βιοδιασπώμενα. Είναι άλλη μια κίνηση από την δημοτική αρχή ώστε να διατηρούνται οι ελεύθεροι χώροι καθαροί και ευπρεπείς».

 

Ευχαριστούμε την κ. Claire Salisbury – “Lefkas Weddings”, για την γενναιόδωρη χορηγία της εκδήλωσης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *