Τα εγκαίνια της Έκθεσης Στάμου στη Λευκάδα

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Στάμου στη Λευκάδα

Ο Στάμος επιστρέφει στη Λευκάδα

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Στάμου στη Λευκάδα

Με μεγάλη συγκίνηση, που μοιράστηκε πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Στάμος: Σειρά Λευκάδα», το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος και στην Δημοτική Πινακοθήκη. Η έκθεση που για πρώτη φορά ενεργοποιεί ταυτοχρόνως και στους δύο χώρους τέχνης, είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου και διεθνώς καταξιωμένου Λευκαδίτη δημιουργού. Τα έργα που εκτίθενται ανήκουν στις συλλογές του Ιδρύματος Ελληνική Διασπορά και είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται συνολικά η πλήρης Σειρά «Λευκάδα», έργα που δημιουργήθηκαν στην εποχή της ακμής του ζωγράφου, εμπνευσμένα από την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης Στάμου στη Λευκάδα
 Τη βραδιά των εγκαινίων τίμησαν  ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς, ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Καλός, η Αντιπρόεδρος  του Πνευματικού Κέντρου κ. Χαρά Σαΐτη,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσος Γαζής, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ελληνική Διασπορά κ. Ξανθή Παναγιωτοπούλου, ο καθηγητής κ. Μάνος Στεφανίδης, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κτενάς έστειλε γραπτό χαιρετισμό. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν  πολλοί καλλιτέχνες, μαθητές του Θεόδωρου Στάμου και πλήθος φιλότεχνου κοινού
Τα εγκαίνια της Έκθεσης Στάμου στη Λευκάδα
Για «το σπουδαιότερο εικαστικό γεγονός, με παγκόσμια ακτινοβολία», μίλησε ο Δήμαρχος Λευκάδας κύριος Χαράλαμπος Καλός, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Ίδρυμα Ελληνική Διασπορά για την συνδιοργάνωση της έκθεσης. Την αναγκαιότητα κατανόησης του έργου του Στάμου, έργου δυσανάγνωστο για το ευρύ κοινό, υπογράμμισε η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και επιμελήτρια της έκθεσης κ. Σαΐτη. Σε αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζονται οι ξεναγήσεις που προγραμματίζεται να γίνουν από την ίδια και θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Την μεταφυσική υπόσταση των έργων διερεύνησε στην ξενάγηση του ο καθηγητής κ. Μάνος Στεφανίδης.
Η έκθεση Στάμος: Σειρά Λευκάδα θα διαρκέσει έως 15 Οκτωβρίου 2022-09-19
 Ώρες επισκέψεως:10.00-13.00 και 18.00-21.00, εκτός Κυριακής
📌Πρόγραμμα ξεναγήσεων:
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου / αίθουσα τέχνης “Θεόδωρος Στάμος”
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου / Δημοτική Πινακοθήκη
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου /αίθουσα τέχνης “Θεόδωρος Στάμος”
Δευτέρα 10 Οκτωβρίου/ Δημοτική Πινακοθήκη
                                                                                                                          Ώρα 19.00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *