Το γλέντησαν με την ψυχή τους οι Ηπειρώτες της Λευκάδας!

αρχική

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Πολύ καλή έμπνευση είχαν όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Ηπειρωτών Λευκάδας και  βρέθηκαν στο “ΧΑΡΑΜΑ” της Περατιάς το Σάββατο (7 Φλεβάρη 2015) το βράδυ, στον καθιερωμένο ετήσιο χορό του Συλλόγου! Εκεί λοιπόν Ηπειρώτες κι οι Λευκαδίτες φίλοι τους, αφού απόλαυσαν ένα εξαιρετικό μενού, διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους ηπειρώτικους και άλλους χορευτικούς σκοπούς της θαυμάσιας δημοτικής ορχήστρας του κλαρινίστα Θωμά Χαλιγιάννη, με τον δεξιοτέχνη του βιολιού Κώστα Καραπάνο, τους τραγουδιστές Φώτη Παπαζήκο και Γιώργο Γκούβα και τον μοναδικό στα κρουστά Τάσο Ντάλφο.

1

Στην εκδήλωση του Σαββάτου, που ήταν μια από τις πλέον επιτυχημένες εκδηλώσεις που έγιναν φέτος στον τόπο μας, ανταποκρίθηκε πάρα πολύς κόσμος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στην μεγάλη αυτή αίθουσα.  “Οικοδεσπότης” και ψυχή της εκδήλωσης ήταν το Προεδρείο του Συλλόγου Ηπειρωτών κι έτσι ο πρόεδρός του κ. Κώστας Βλάχος ήταν που ανέλαβε να κάνει τον καθιερωμένο χαιρετισμό και ν΄ απευθύνει τις ευχές του στους προσκεκλημένους.

2

Όταν οι Ηπειρώτες ανταμώνουν τότε ξυπνάνε μνήμες κι η νοσταλγία καλά κρατεί. Τότε οι αποστάσεις δεν έχουν νόημα. Η διάθεση με όσους κουβαλούν την ίδια νοσταλγία με σένα είναι μεγαλύτερη. Είναι αυτή η διάθεση που αφήνει τη στιγμή να κυλήσει, για να ξυπνήσει η ψυχή του Ηπειρώτη και μέσα απ΄ το τραγούδι και τους χορούς να αναριγήσει. Είναι ο δικός μας τρόπος ν΄ ανασταίνουμε την Ήπειρο μέσα μας...” είπε μεταξύ άλλων συγκινημένος ο πρόεδρος στον σύντομο χαιρετισμό του, δρέποντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

3

Στην συνέχεια το προεδρείο ευχαρίστησε και τίμησε με μια όμορφη ανθοδέσμη την δασκάλα του χορευτικού του Συλλόγου κα Ερμιόνη Γρηγόρη, (η οποία είναι κατά το ήμισυ Ηπειρώτισσα) και την ευχαρίστησε για την ανιδιοτελή προσφορά της, ενώ ευχαρίστησε και τον όμιλο λαϊκών χορών Λευκάδας “ο ΠΗΓΑΣΟΣ” για την ευγενική παραχώρηση των στολών στο χορευτικό, το οποίο και άνοιξε χορευτικά τη βραδιά με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.

4

Από πλευράς τοπικών επισήμων στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε μόνο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γεωργάκης (μετά συζύγου), καθότι όλοι οι υπόλοιποι αδυνατούσαν…

5

Είσης παρευρέθηκε το προεδρείο και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Λευκάδας, ανταποδίδοντας την ανταπόκριση του προεδρείου των γειτόνων τους στην δική τους εκδήλωση, πριν από λίγες μέρες…

Και του χρόνου!

Ακολουθεί φωτορεπορταζ του Ν. ΓΑΖΗ:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *