Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Βιβής Κοψιδά-Βρεττού

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Βιβής Κοψιδά Βρεττού

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Βιβής Κοψιδά Βρεττού

                                                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας και οι εκδόσεις Βακχικόν σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας ποιητικής συλλογής της Βιβής Κοψιδά-Βρεττού, με τίτλο: Χρηματιστήριον Εποχών-Χαϊκού για πέντε γένη ανθρώπων (εκδ. Βακχικόν, Αθήνα 2021).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός, στη Λευκάδα, την Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022, και ώρα 20.00 μ.μ.         

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Άννα Αφεντουλίδου, Ποιήτρια, κριτικός λογοτεχνίας
  • Κοσμάς Κοψάρης, Διδάκτωρ Φιλολογίας, κριτικός λογοτεχνίας, μεταδιδακτορικός ερευνητής ΕΚΠΑ
  • Αντώνης Κατσαμάγκος, Ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας, εκ. μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης , Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ»
  • Κώστας Κρεμμύδας, Ποιητής, εκδότης-διευθυντής περιοδικού Μανδραγόρας
  • Και η ποιήτρια

Ποιήματα θα διαβάσουν:

Ρίτσα Αγγέλη, Φιλόλογος

Κούρτη Κωνσταντίνα, Εκπαιδευτικός

Δείγμα γραφής…

Σε προσμένω σαν
Ομορφιάς πανηγύρι
Το στήθος γυμνό.

 

Χλόη βουΐζει
Φουντώνει ο έρωτας
Στροβιλίζεται…

 

Κόκκινη φούστα
Αναρριχάται το φως
Σ’ ανεμόσκαλες.

 

Σγουρό κεφάλι
Από φύκια στεφάνι
Του ήλιου παιδί.

 

Νεκροί ήρωες
Τώρα να φοβηθείτε
Σας στρώνουν χαλιά…

 

Δειλό μάνταλο
Δεν ανοίγει σε ξένο
Όνυχες φόβοι.

 

Η Βιβή Κοψιδά-Βρεττού γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε με υποτροφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. (1987-1990) εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα με βαθμό «άριστα». Δίδαξε στη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε προγράμματα και σχολές επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Από το 2003 υπηρέτησε ως Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων. Ανέπτυξε έντονη εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα. Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία φιλολογικού, λαογραφικού και παιδαγωγικού περιεχομένου. Επιτομή της παιδαγωγικής της σκέψης αποτελεί το πρωτοποριακό βιβλίο της: Το παιδί και η φύση του – Προς μια ποιητική παιδαγωγική (εκδόσεις Γρηγόρη 2019). Μελέτες, άρθρα και βιβλιοκρισίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά και στον τύπο. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, ανθολογίες, ημερολόγια, σε ηλεκτρονικά sites. Για το ποιητικό της έργο έχει αποσπάσει βραβεία και επαίνους. Είναι μόνιμη συνεργάτις των λογοτεχνικών περιοδικών Diastixo και Booksitting. Μέλος διαφόρων επιστημονικών εταιρειών. Μέλος επίσης του Κύκλου Ποιητών και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας. H ποιητική συλλογή Χρηματιστήριον εποχών είναι το δέκατο έκτο βιβλίο της.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *