Το Μεσολόγγι τίμησε την νήσο Κάλαμο

Το Μεσολόγγι τίμησε την νήσο Κάλαμο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 25/7/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στους κατοίκους του Καλάμου για τη φιλοξενία που προσέφεραν στους Μεσολογγίτες κατά τις πολιορκίες και την ηρωική τους έξοδο πραγματοποιήθηκε για 4η φορά εκδήλωση, με τίτλο «Το Μεσολόγγι Τιμά τη Νήσο Κάλαμο», την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022,  στον Κάλαμο Λευκάδας.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου Μεσολογγιτών. Ακολούθησε συναυλία από την Φιλαρμονική του Δήμου Μεσολογγίου και χορευτική παράσταση από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Μεσολογγιτών. Η βραδιά έκλεισε με λευκαδίτικες και επτανησιακές καντάδες από την «Νέα Χορωδία» και την «Αγιομαυρίτικη παρέα».

Το Μεσολόγγι τίμησε την νήσο Κάλαμο

Το Μεσολόγγι τίμησε την νήσο Κάλαμο

Την δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, οι αντιδήμαρχοι κκ. Αναστάσιος Γαζής και Παναγιώτης Γιαννιώτης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλάμου, κα. Παναγιώτα Γραψοπούλου, και δημοτικοί σύμβουλοι.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδας & Ιθάκης κκ. Θεόφιλος, ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Δημήτρης Μπαλαμπάνης, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου κ. Γεράσιμος Κοτσίρης, ο ιδρυτής του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος», κ. Νίκος Κορδόσης, η περιφερειακή σύμβουλος κα. Ευγενία Κολυβά και η πρόεδρος της Νέας Χορωδίας, κα. Βασιλική Πολίτη.

Το Μεσολόγγι τίμησε την νήσο Κάλαμο

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, πριν την ομιλία του για την ιστορική αναδρομή της προεπαναστατικής και της μεταεπαναστατικής περιόδου του Καλάμου, εξέφρασε την συγκίνηση που τον διακατέχει κάθε φορά που παραβρίσκεται στην συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς όπως ανέφερε: «Απόγονοι κάποιας άλλης περιοχής πήραν την πρωτοβουλία να τιμήσουν τους δικούς μας προγόνους. Αντιλαμβανόμαστε το μεγαλείο της ψυχής αυτών των ανθρώπων».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *