Τ,Ο, ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ: Δ. Τ. για την συγκέντρωση στην Καρυά

Τ,Ο, ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ: Δ. Τ. για την συγκέντρωση στην Καρυά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Κυριακή το βράδυ, η συγκέντρωση της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ στην Καρυά, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Ομιλητής ήταν ο Δ. Πιτσιάβας μέλος του ΓΠ Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Δ. Πιτσιάβας, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σημείωσε: «Στο γενικότερο πλαίσιο των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών είναι ενταγμένος και ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας Τουρκίας, που καταγράφει πορεία κλιμάκωσης.

Τ,Ο, ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ: Δ. Τ. για την συγκέντρωση στην Καρυά

            Η αύξηση των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και των υπερπτήσεων, το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», η θέση για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, την οποία συνδέει με την αμφισβήτηση της ίδιας της ελληνικής κυριαρχίας τους καταρρίπτουν τις θέσεις της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους άλλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ αποτελεί ασπίδα προστασίας από τις απαράδεκτες διεκδικήσεις του τουρκικού κράτους. (…)  Οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοι της ελληνικής αστικής τάξης που ανταγωνίζεται με την τουρκική αστική τάξη, αυτό που θέλουν είναι η προστασία αποκλειστικά των δικών τους συμφερόντων, μέσω της συνοχής της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και την απόσπαση της Τουρκίας από την επιρροή της Ρωσίας.

            Γι’ αυτό λένε «βρείτε τα μεταξύ σας»! Γι’ αυτό και πάνω στο τραπέζι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ βρίσκονται και οι προσπάθειες ενός επώδυνου συμβιβασμού για τη συνεκμετάλλευση συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

            Κι αυτή την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων η αστική τάξη, οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ, την ετοιμάζουν έτσι κι αλλιώς στο παρασκήνιο, όπως κι αν εξελιχθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε με ένα θερμό επεισόδιο, είτε με πιο σοβαρή κρίση.

Τ,Ο, ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ: Δ. Τ. για την συγκέντρωση στην Καρυά

            Για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τη Λευκάδα τόνισε ότι «εκατοντάδες στρέμματα με ελιές και αμπέλια ρημάζουν απτην εγκατάλειψη παρ΄όλο που το πλούσιο υπέδαφος προσφέρει φημισμένης ποιότητας λάδι και κρασί. Ακόμα και η καλλιέργεια της φημισμένης φακής Εγκλουβής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και οι παραγωγοί δίνουν μάχη για να κρατηθούν και να μην χαθεί η παραγωγή. Είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ που  συνδιαμορφώνεται με τις εκάστοτε κυβερνήσεις των κρατών μελών καθώς επίσης και της λεγόμενης εξωστρέφειαςπου υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις,  επενδύοντας στη «μονοκαλλιέργεια του Τουρισμού».

            Έφτασαν στο απαράδεκτο σημείο να θελήσουν να σταματήσουν την οικοδομική δραστηριότητα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στον βασικό κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας της Λευκάδας τον τουρισμό-επισιτισμό στις περισσότερες περιπτώσεις εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και πολλά ατυχήματα. Χωρίς ρεπό, με πάνω από 10 ώρες εργασίας τη μέρα και χωρίς ολόκληρο το ένσημο. Σαυτό το αντεργατικό αλαλούμ έχουν βάλει πλάτη όλες οι κυβερνήσεις ενώ με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης καταργείται το πενθήμερο στο κλάδο του επισιτισμού.»

Για τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές στο νησί, σημείωσε ότι «αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική θωράκιση δεν υπάρχει. Όλοι ξέρουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ένας σεισμός και ιδιαίτερα πως επηρεάζει την κύρια οικονομική δραστηριότητα του νησιού τον τουρισμό. Με τα σκουπίδια δεν έχει βρεθεί οριστική λύση. Το νοσοκομείο δεν έχει προσωπικό και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που αυξάνονται ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

            Μέχρι και η αντιμετώπιση των ανεπιτήρητων ζώων έχει γίνει «χρόνιο πρόβλημα» καταστρέφοντας καλλιέργειες των κατοίκων και θέτοντας και σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. (…) εκεί όμως που υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα π.χ. ιδιωτικές μαρίνες, μεγάλα ξενοδοχεία, στην “παραλιακή ζώνη” του νησιού γίνονται παρεμβάσεις κυρίως βιτρίνας αδιαφορώντας για τις ανάγκες των κατοίκων της Λευκάδας

Τ,Ο, ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ: Δ. Τ. για την συγκέντρωση στην Καρυά

            Τελειώνοντας την ομιλία του, ο Δ. Πιτσιάβας για την ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ τόνισε «είναι πολλά τα παραδείγματα που μπορεί να αντλήσει ο καθένας από την προσωπική του εμπειρία και να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η πολιτική που υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις και την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι εχθρική για την πλειοψηφία του λαού μας και πρέπει να ανατραπεί! Ότι αυτό που σήμερα μας εμποδίζει να ζούμε σύμφωνα με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας έχει όνομα. Είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που κίνητρο έχει τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών.

            Ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν, και σήμερα και στις κάλπες και διαρκώς, για να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις να κατακτήσουν η εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάμεις την εξουσία.

Αυτή η εξουσία θα εξασφαλίσει τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα. Μόνο η νέα σοσιαλιστική οικονομική και κοινωνική οργάνωση, ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός και η κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής μπορούν να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού στη δουλειά, στην υγεία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, συνολικά στην προστασία και ανάπτυξη της ζωής. Να εξασφαλίσουν την ειρήνη και τη συνεργασία με τους άλλους λαούς της περιοχής.

Τ,Ο, ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ: Δ. Τ. για την συγκέντρωση στην Καρυά

            Αυτή είναι η ελπιδοφόρα προοπτική που θωρακίζει τον λαό μας σήμερα και δίνει διέξοδο. (…)

            Για να πάνε τελικά «στα τσακίδια», όπως λέει και ο λαός, τα δεινά και οι υπεύθυνοι για αυτά, η λύση είναι να δυναμώσει το ΚΚΕ.

            Γιατί το Κόμμα μας δεν θα αποτελέσει μέρος των αντιλαϊκών κυβερνητικών σεναρίων της επόμενης μέρας. Δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματίες και εκατομμυριούχους. Δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ, στις ΗΠΑ, στον ΣΕΒ, στο ΝΑΤΟ, όπως τα άλλα κόμματα.

            Γιατί το ΚΚΕ έχει Πρόγραμμα και σχέδιο για το σήμερα και το αύριο που οδηγεί σε έναν ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, με ατμομηχανή την εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας και όχι τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών».

 

18-7-2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *