Εκδήλωση μνήμης Νέας Χορωδίας: “Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω”

Εκδήλωση μνήμης Νέας Χορωδίας: “Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω”

   Λευκάδα  27-06-2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19-06-2022, στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός», η πολιτιστική εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, με τίτλο «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Νέα Χορωδία Λευκάδας», η Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας και το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Από νωρίς ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης και απόλαυσε ένα θέαμα που βασίζονταν στο λόγο, τη μουσική, το τραγούδι και το χορό.

Η καταπληκτική ορχήστρα πλαισιωμένη από καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές και οι χορευτές και χορεύτριες, μικροί και μεγάλοι, της Νέας Χορωδίας, φορώντας κοστούμια και εντυπωσιακές φορεσιές της Σμύρνης, δικαίως κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα και τον ενθουσιασμό του κοινού.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πανοσιολογιώτατος π. Ιωαννίκιος εκ μέρους του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος & Ιθάκης και η Πρόεδρος της Νέας Χορωδίας Λευκάδας κα Βασιλική Πολίτη.

Η φιλόλογος κα Μελπομένη Παπουτσή έκανε μία συνοπτική αναφορά στα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής και με τον μεστό και πλήρως τεκμηριωμένο λόγο της μας μετέδωσε ψηφίδες της ιστορίας, μέσα από μαρτυρίες προσφύγων και λογοτεχνικών κειμένων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Αναστάσιος Γαζής, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης π. Αθανάσιος Κοσμάς, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδας π. Νικηφόρος, πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, φορέων και πολιτιστικών συλλόγων.

Το Δ.Σ. του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Νέα Χορωδία Λευκάδας» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά:

– Τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και προσωπικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεόφιλο, τον Πανοσιολογιώτατο π. Ιωαννίκιο (υπεύθυνο του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης) και τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδας π. Νικηφόρο που με θέρμη αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες και τις πολιτιστικές δράσεις μας.

– Τον κ. Γιώργο Καρανάσο και τον κ. Νικήτα Ζαβιτσάνο για την καλλιτεχνική επιμέλεια και την άρτια υλοποίηση της εκδήλωσης.

– Την εξαιρετική ορχήστρα (μουσικούς και τραγουδιστές) που μας παρέσυρε σε ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι Μικρασιάτικων σκοπών και ακουσμάτων.

–  Την κα Μελπομένη Παπουτσή για την επιμέλεια των κειμένων και την αφήγηση των ιστορικών γεγονότων.

– Τους χοροδιδασκάλους των χορευτικών μας τμημάτων κ. Βασίλη Μπίτση και Πένυ Τσερέ για το άριστο χορευτικό αποτέλεσμα που επιμελήθηκαν και την επιλογή των καλαίσθητων φορεσιών.

– τις χορεύτριες και τους χορευτές μας (μικρούς και μεγάλους) για τη συνέπεια, τη διάθεση, το κέφι και την άρτια εμφάνισή τους.

– Το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας για την παραχώρηση του Κηποθέατρου «Άγγελος Σικελιανός».

– Τους χορηγούς μας: Αφοί Σάντα (Υφάσματα-Λευκά Είδη), IONIOS BETON, Ενορία Ταξιαρχών Καρυωτών, Αργυρός Χρήστος (Αρτοποιεία), Σταύρακας Α.Ε. (Ξυλεία), Αραβανή Χριστιάνα (Φαρμακείο), Καββαδά Χριστίνα (Πρατήριο ELIN), Βασίλης Κατωπόδης (Χρώματα), Αφοί Κοντογεώργη (Super Market), Καλογιάννος (Καφενείο), Βασιλική Γκόγκα (Μικροβιολογικό Εργαστήριο), Γιώργος Γεωργάκης (Έπιπλα-Φωτιστικά).

– Την Προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας κα Μαρία Ρούσσου, τις Σοφία & Ευαγγελία Γράψα (Ανθοπωλείο Αζαλέα), τον Πανταζή Κούρτη (Old Navy), τον Θοδωρή Κούρτη (καφέ Τζορέλο) και τον Αλέξη Λογοθέτη (Ποτοποιία Vertzamo) για την ευγενική προσφορά τους στη διακόσμηση και σε υλικοτεχνική υποδομή.

– Τα Μ.Μ.Ε. της Λευκάδας για την προβολή της εκδήλωσης και ιδιαίτερα σε εκείνα που μας τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν κολακευτικά σχόλια μέσα από αφιερώματα με πλούσιο φωτορεπορτάζ.

–  Τον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση και με το ενθουσιώδες χειροκρότημα και τα θερμά του λόγια επιβράβευσε τους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

 

Κύριο στοιχείο της επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν η συντονισμένη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν, εργάστηκαν και συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς, προσφέροντας από το χρόνο, τη γνώση, την εμπειρία και την ψυχή  τους.

 

Από το Δ.Σ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *