Με επιτυχία η περιβαλλοντική εκδήλωση “Μαγευτικά Ιόνια Νησιά”

Με επιτυχία η περιβαλλοντική εκδήλωση “Μαγευτικά Ιόνια Νησιά”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Με επιτυχία η Περιβαλλοντική Εκδήλωση «Μαγευτικά Ιόνια Νησιά! Διακοπές Χωρίς Πλαστικά! Προστάτεψε τη Λευκάδα! #ενημερώσου #ανακύκλωσε»

 

Η πρόκληση της βιώσιμης διαχείρισης των πόρων και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, ήταν το βασικό θέμα της δράσης ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με θέμα «Μαγευτικά Ιόνια Νησιά! Διακοπές Χωρίς Πλαστικά! Προστάτεψε τη Λευκάδα! #ενημερώσου #ανακύκλωσε», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής «Πράσινης» Εβδομάδας (30 Μαΐου – 5 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2022 (Κυριακή 5 Ιουνίου).

 

«Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για να ενημερώνουμε τους πολίτες και τους φορείς για τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο οποίος κατά των άνοιγμα των εργασιών αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης μέσα από την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή όλων:

 

«Οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι και οι σημερινοί ρυθμοί ανάπτυξης έχουν οδηγήσει τον πλανήτη σε ασφυξία και το κλίμα σε κρίση. Επιβάλλεται να δράσουμε συλλογικά – φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες – με την υιοθέτηση μιας πιο φιλικής προς το περιβάλλον συμπεριφοράς, με περιορισμό της σπατάλης και αύξηση της ανακύκλωσης και της επανάχρησης».

 

Με επιτυχία η περιβαλλοντική εκδήλωση “Μαγευτικά Ιόνια Νησιά”

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ιωάννης Παγκές, υπ. Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα «Περιβαλλοντική Συμπεριφορά, Κυκλική Οικονομία και Νέα Πρότυπα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων».

 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Ροντογιάννης (Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας), Επαμεινώνδας Κατωπόδης (Διοικητής Τροχαίας Λευκάδας), Σπύρος Καρράς (Πρόεδρος Τ.Κ. Σύβρου), Όλγα Θειακού (Πρόεδρος Τ.Κ. Πλατυστόμων), Νίκος Λάζαρης (Πρόεδρος Τ.Κ. Λαζαράτων), Υπαπαντή Σολδάτου («Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Λευκάδας), καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Λευκάδας, αλλά και πολίτες.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των «Δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην ΠΙΝ», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ΕΣΠΑ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *