Εκδήλωση για την Έκθεση Ζωγραφικής του Μπάμπη Πυλαρινού

Εκδήλωση για την Έκθεση Ζωγραφικής του Μπάμπη Πυλαρινού

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΣΗΜΕΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ»

Με αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Μπάμπη Πυλαρινού «Σημεία ονείρων», που συνοδεύεται από κείμενα της Νόνης  Σταματέλου, σε επιμέλεια Χαράς Σαΐτη.

Μάλιστα, και μετά από παράκληση  μεγάλης μερίδας του φιλότεχνου κοινού, το Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει μια τιμητική αποχαιρετιστήρια βραδιά, που θα οριοθετήσει και το κλείσιμο  της έκθεσης.

Το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα τέχνης «Θ. Στάμος» ο ζωγράφος Μπάμπης Πυλαρινός θα συνομιλήσει με το κοινό και θα αποκαλύψει τα μυστικά της καλλιτεχνικής διαδικασίας από την έμπνευση έως την υλοποίηση της δημιουργίας , ενώ η ποιήτρια Νόνη Σταματέλου θα απαγγείλει τα ποιητικά κείμενα που εμπνεύστηκε από την εικαστική ενότητα  «Σημεία ονείρων». Την εκδήλωση θα συντονίσει η επιμελήτρια της έκθεσης Χαρά Σαΐτη.

Επίσης, το Πνευματικό Κέντρο ευχαριστεί τον κ. Πυλαρινό για την παραχώρηση του έργου του «Η μελαγχολία του ελαιώνα», που θα κοσμεί στο εξής τη μόνιμη συλλογή της  Πινακοθήκης του.

Χαρά Σαΐτη

Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκαδίων

 

INFO:

Έκθεση ζωγραφικής Μπάμπη Πυλαρινού

Ποιητικά κείμενα Νόνη Σταματέλου

Επιμέλεια Χαρά Σαΐτη

Αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος»

16 Απριλίου -7 Μαΐου 2022

Καθημερινά :11.00-13.00 και 19.00-21.00

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση : Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 8.00 μ.μ.

(Κείμενο που αντιστοιχεί στο έργο που επισυνάπτεται)

«Η μελαγχολία του ελαιώνα

Το Φθινόπωρο ο ελαιώνας είχε την ίδια μελαγχολία που έχει και σήμερα στη μνήμη μου. Σκληρή δουλειά το μάζεμα της ελιάς. Απ’ το χάραμα μέχρι το σούρουπο. Η μόνη μου χαρά ήταν από όταν άρχισα να περπατάω, ήταν να κόβω τα μικρά λουλουδάκια που έβγαιναν γύρω απ τις ρίζες των δέντρων. Τα κυκλάμινα ακόμα με παραπέμπουν σ’ εκείνες τις εικόνες της αθωότητας, που η μάνα με κυνηγούσε λέγοντας πως αν τα κόβω, θα ξινίσει το κρασί της χρονιάς. Λίγοι ελαιώνες απέμειναν, αφού όλα έχουν παραδοθεί άνευ όρων στην τουριστική φρενίτιδα και στον αμείλικτο νόμο της οικοπεδοποίησης. Κι όμως, μ’ αυτό το λάδι μεγαλώσαμε.» Νόνη Σταματέλου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *