Ανάδειξη των ταφικών μνημείων της Λευκάδας στην Κέρκυρα

Ταφικά

Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Routelab Event που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Λευκάδας κος Νίκος Καββαδάς, εκπροσώπησε τον Δήμο Λευκάδας παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό και βραβευμένο πλέον έργο ανάδειξης των σημαντικών ταφικών μνημείων του νησιού.

Το #RouteLab είναι μια κινητή συνάντηση μεταφοράς γνώσης, ανταλλαγής εμπειριών & ανάδειξης βέλτιστων πρακτικών μιας περιοχής. Αποτελεί συν-διοργάνωση του Ionian Channel με σημαντικούς φορείς όπως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ.α., ενώ μεταδίδεται ζωντανά μέσω της τηλεοπτικής και της διαδικτυακής συχνότητας του Ionian Channel.

Ανάδειξη των ταφικών μνημείωνΤαφικά

Πρωταρχικός στόχος του εγχειρήματος ανάδειξης των σημαντικών ταφικών μνημείων της Λευκάδας, είναι η αποκάλυψη κρυφών πτυχών της ιστορίας του τόπου μας μέσω των βιογραφιών σημαντικών προσωπικοτήτων που αναπαύονται στο νησί μας.ΝΙΚΟΣ  ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Παράλληλα, με την επικείμενη ολοκλήρωση του έργου, το οποίο απέσπασε βραβείο στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς τον Οκτώβριο του 2021, το κοιμητήριο της πόλης θα βάλει την Λευκάδα στον χάρτη του Dark Tourism, της εναλλακτικής μορφής τουρισμού που κερδίζει συνεχώς έδαφος παγκοσμίως.

Για την υλοποίηση του έργου εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να βρουν λεπτομερείς πληροφορίες για το βιογραφικό κάθε θανόντα αλλά και το εκάστοτε μνημείο, καθώς και για τους επώνυμους γλύπτες που φιλοτέχνησαν τα σπουδαία έργα γλυπτικής που κοσμούν το κοιμητήριο της Λευκάδας.

 

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση εδώ: https://youtu.be/wPjwCJNg7Qk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *