Εκδήλωση του Δήμου κατά της έμφυλης βίας

Εκδήλωση του Δήμου κατά της έμφυλης βίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 9/3/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το κίνημα «Strong me» και ο Δήμος Λευκάδας, υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ενώθηκε με άλλους 29 Δήμους, της χώρας ενάντια στην έμφυλη βία. Η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Το κίνημα Strong me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, δημιούργησε διαδραστική καμπάνια κατά των γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η καμπάνια έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης στις 6:30μμ, στο Πνευματικό Κέντρο, όπου στήθηκε μνημείο στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν κατά το 2021. Φωταγωγήθηκαν ταυτόχρονα όλα τα μνημεία και στις 30 πόλεις που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, ρίχνοντας έτσι φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, ώστε να δούμε όλοι ξεκάθαρα την ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Εκδήλωση του Δήμου κατά της έμφυλης βίας

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από γυναίκες που στηρίζουν τον αγώνα του Strong me ανέφερε:  «Και ο Δήμος Λευκάδας στηρίζει τον αγώνα του Strong me, για την αντιμετώπιση της πιο ακραίας μορφής έμφυλης βίας, της γυναικοκτονίας. Ενώνουμε σήμερα όλοι, δήμοι και πολίτες, την φωνή μας ενάντια στην έμφυλη βία, την πιο επίμονη και διαχρονική παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην ιστορία. Ένα ζήτημα υπαρξιακό για την κοινωνία μας. Αποδίδουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε εκείνες τις γυναίκες που ως πολιτεία και κοινωνία, δεν κατορθώσαμε να προστατεύσουμε, και δεσμευόμαστε ότι η προσπάθεια θα είναι αδιάλειπτη για να δούμε την γυναικοκτονία στις πραγματικές της διαστάσεις. Το μήνυμά μας σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο, να πούμε την γυναικοκτονία με το όνομά της. Δεν έχουμε περιθώρια να μένουμε στις διαπιστώσεις, γιατί όσο το κάνουμε οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται. Αποφάσεις λοιπόν και δράσεις τώρα. Ούτε μια γυναίκα λιγότερη.»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *